Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Lososa nejčastěji dělám jen s dušenou zeleninou, avšak s příchodem zimy je chuť na něco vydatnějšího. A jelikož je sezóna dýně, napadla mě tato kombinace.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na lososa:

  • 3 steaky z lososa
  • cca 10 – 15 lístků šalvěje
  • lžíci másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na pyré:

  • 350 g brambor
  • 400 g dýně hokaido
  • 1 lžíci másla
  • 100 – 150 ml horkého mléka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na dýňové pyré, si můžete přečísttady.

Postup

1

Omytého lososa dejte kůží dolů na pekáček. Lehce osolte a opepřete a poklaďte kousky másla a lístky šalvěje. Dejte péct na 200°C. cca 40 minut.

2

Z hotového lososa sundejte lístky šalvěje a servírujte s dýňovým pyré.

3

Lososa kupuji v Lidlu a jeden steak nám v pohodě vystačí na dvě porce, jak je velký.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Quinoa tyčinky se sýrem a bylinkami

Dýňové špagety se slaninou a česnekem

Kokosové mléko za pár korun

Grilované tofu s shiitake houbami

Nepečený třívrstvý koláč s jahodami a bílou čokoládou

Jablečný nepečený koláč (Raw) z 5 ingrediencí

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Root beer bábovka

Čokoládové dortíky s malinami