Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Lososa nejčastěji dělám jen s dušenou zeleninou, avšak s příchodem zimy je chuť na něco vydatnějšího. A jelikož je sezóna dýně, napadla mě tato kombinace.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na lososa:

  • 3 steaky z lososa
  • cca 10 – 15 lístků šalvěje
  • lžíci másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na pyré:

  • 350 g brambor
  • 400 g dýně hokaido
  • 1 lžíci másla
  • 100 – 150 ml horkého mléka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na dýňové pyré, si můžete přečísttady.

Postup

1

Omytého lososa dejte kůží dolů na pekáček. Lehce osolte a opepřete a poklaďte kousky másla a lístky šalvěje. Dejte péct na 200°C. cca 40 minut.

2

Z hotového lososa sundejte lístky šalvěje a servírujte s dýňovým pyré.

3

Lososa kupuji v Lidlu a jeden steak nám v pohodě vystačí na dvě porce, jak je velký.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Moučník s ovesnými vločkami

Estonský kringel

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Pikantní pečené hovězí s tymiánem a chilli

Svíčková omáčka bez mouky

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Charlotka

Noky s houbovým ragú

Rychlé sladké rohlíčky plněné vanilkovým pudinkem

Jednoduchý ovocný koláč