Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 8–10 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kuřecí prso
  • sůl
  • půl lžičky mleté papriky
  • šálek plnotučného mléka nebo nízkotučné smetany
  • 125 g mozzarelly
  • 200–250g těstovin (nejlépe penne, zkuste ale i tagliatelle nebo vrtule)
  • lžíce sušené bazalky
  • 1 malá sušená chilli paprička
  • sůl

Postup

1

Vařte těstoviny podle návodu na balíčku. 1 minutu před dokončením varu těstoviny zceďte a dejte stranou cca půl šálku zcezené vody.

2

Mezitím rajčata nakrájejte na menší kousky (asi o velikosti nehtu). Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte na kousky (cca 2 x 2 cm) nakrájené kuřecí. Počkejte, dokud se zcela nezatáhne.

3

Pak přidejte nakrájený česnek a rajčata a smažte asi 1 minutu, dokud se suroviny nerozvoní. Dejte pozor, abyste nespálili česnek. Přisypte trochu soli a papriku.

4

Přilijte mléko/smetanu a rozdrobenou mozzarellu a přiveďte k varu. Jakmile se objeví první bublinky, stáhněte plamen asi na polovinu a nechte zvolna vařit. Sýr by se měl rozpustit a trochu omáčku zahustit. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji trochou vody z těstovin.

5

Přisypte bazalku a rozdrobenou chilli papričku, promíchejte. Dosolte podle chuti. Nechte ještě 2 minutky povařit, aby se chutě propojily.

6

Smíchejte s těstovinami a podávejte.

Poznámka

Použijte olej ze sklenice, kde byla naložená sušená rajčátka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Divoká králičí svíčková

Jahodový hamburger

Paleo bublanina

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou

Krevety se zeleninovým kuskusem

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Houbovo-krémové penne

Pravá řecká pita

Grilované nakládané papriky

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Valašská kyselica od cérky z valmezu