Bublanina

recept od mojí babičky... :-)

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 450g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 200g másla
  • 4 vejce
  • citronová kůra
  • prášek do pečiva
  • mléko

Další ingredience:

  • třešně/višně/jahody (ovoce, které máte rádi)
  • sádlo
  • hrubá mouka

Postup

1

Formu nebo pekáček si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

2

Máslo utřeme/vyšleháme s cukrem do pěny a začneme přidávat žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru. Z bílků si ušleháme sníh, který zlehka začneme zapracovávat do těsta. Pokud je těsto moc hutné, přilijeme trochu mléka.

3

Těsto rozetřeme do formy a poklademe hustě ovocem. Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo na dno, obalte ho v hrubé mouce.
Pečeme na 180 stupňů dokud není bublanina hotová. Záleží jak máte těsto silné. Zkoušíme špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený mangový cheesecake

Jednoduché mandlové koláčky s marmeládou

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Jednoduchý osvěžující pomerančový dortík ze 4 ingrediencí

Osvěžující pomerančové nanuky s černým čajem

Mražený jahodový dort na léto

Kořeněný lilek po čínsku

Dýňový koláč s lahodným krémem

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou

Prosciutto e melone

Recept na lahodný čokoládový dort s polevou