Bublanina

recept od mojí babičky... :-)

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 450g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 200g másla
  • 4 vejce
  • citronová kůra
  • prášek do pečiva
  • mléko

Další ingredience:

  • třešně/višně/jahody (ovoce, které máte rádi)
  • sádlo
  • hrubá mouka

Postup

1

Formu nebo pekáček si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

2

Máslo utřeme/vyšleháme s cukrem do pěny a začneme přidávat žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru. Z bílků si ušleháme sníh, který zlehka začneme zapracovávat do těsta. Pokud je těsto moc hutné, přilijeme trochu mléka.

3

Těsto rozetřeme do formy a poklademe hustě ovocem. Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo na dno, obalte ho v hrubé mouce.
Pečeme na 180 stupňů dokud není bublanina hotová. Záleží jak máte těsto silné. Zkoušíme špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ostružinová bublanina

Cuketový chlebík absolutně dietní bez mouky

Sýrová pomazánka z kešu

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Palačinkový dort s physalis

Jednoduchý řecký chléb plněný sýrem feta

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Domácí šátečky s jahodovou marmeládou

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Čokoládový dort