Bublanina

recept od mojí babičky... :-)

Bublanina

Ingredience na 10 porcí

Těsto:

  • 450g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 200g másla
  • 4 vejce
  • citronová kůra
  • prášek do pečiva
  • mléko

Další ingredience:

  • třešně/višně/jahody (ovoce, které máte rádi)
  • sádlo
  • hrubá mouka

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Formu nebo pekáček si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

2

Máslo utřeme/vyšleháme s cukrem do pěny a začneme přidávat žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru. Z bílků si ušleháme sníh, který zlehka začneme zapracovávat do těsta. Pokud je těsto moc hutné, přilijeme trochu mléka.

3

Těsto rozetřeme do formy a poklademe hustě ovocem. Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo na dno, obalte ho v hrubé mouce.
Pečeme na 180 stupňů dokud není bublanina hotová. Záleží jak máte těsto silné. Zkoušíme špejlí.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Marie

Marie

Miluji to!

Odpovědět

kucharalbert@foodclub.cz

kucharalbert@foodclub.cz

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře