Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Tato jahodovo-rebarborová zmrzlina nebo spíš dřeň je naprosto úžasná, osvěžující, jemně kyselkavá a to mi mooc chutná. Pokud si ji ještě zalijete javorovým sirupem, budou se Vám dělat boule za ušima, to mi věřte. :-) Zmrzlina/dřeň je bezlepková, bez laktózy, paleo a veganská a samozřejmě je také velmi zdravá. :-) Ještě váháte? :-)

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Ingredience na 4 porce

  • 250 g jahod
  • 1 kus rebarbory
  • 400 g kokosového mléka
  • 2 – 3 polévkové lžíce javorového sirupu

Postup

Celkový čas přípravy: 300 min

1

Jahody omyjte, očistěte, zbavte stopky a nakrájejte je na menší kousky, které vhoďte do vyšší úzké nádoby (nejlépe od tyčového mixéru).

2

Rebarboru take omyjte a očistěte, nakrájejte ji na menší kostky a také ji dejte do nádoby od tyčového mixéru.

3

Jahody a rebarboru zalijte kokosovým mlékem a přidejte javorový sirup.

4

Vše důkladně pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

5

Rozmixovanou směs přelijte do nerezové misky a dejte do mrazáku na 5 hodin zmrznout.

6

Před podáváním 20 – 30 minut předem misku z mrazáku vyndejte a nechte zmrzlinu povolit.

7

Poté zmrzlinu přendejte do mističek a zalijte ji ještě javorovým sirupem.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Kate's Cuisine

Kate's Cuisine (autor)

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře