Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Výborná a zdravá příloha, nebo lehký hlavní chod. Lehce ořechová chuť zálivky výborně a jemně spojuje chutě. Přeliv si můžete připravit i pár dnů předem, čímž se nejen ušetří čas, ale zároveň se chutě v zálivce dokonale prolnou.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kelímek řeckého jogurtu (250 g)
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 6 menších cuket pokrájených podélně
  • 6 menších žlutých dýní pokrájených na plátky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvá posekaná petrželka

Postup

1

Smíchejte prvních 5 ingrediencí spolu se dvěma lžícemi oleje. Tímto Vám vznikl přeliv, který můžete dát stranou. Pokud ho připravujete předem, dejte ho do lednice.

2

Zeleninu rozložte na plechy, potřete zbývajícím olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na nastavení gril při teplotě 250 °C. Pokud máte gril, zeleninu opečte rovnou na něm. (V obou případech by tepelná úprava měla trvat kolem deseti minut.)

3

Zeleninu přeskládejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s přelivem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Dvoubarevné ořechové řezy se zakysanou smetanou a džemem

Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Pečená vepřová panenka s vypečenou slaninou a česnekem

Video: Skvostný grilovaný ananas, plněný vepřovým a opletený vykřupanou slaninou

Noky se sýrem a šunkou

Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Velikonoční třený beránek

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Koláč z růží

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy