Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Výborná a zdravá příloha, nebo lehký hlavní chod. Lehce ořechová chuť zálivky výborně a jemně spojuje chutě. Přeliv si můžete připravit i pár dnů předem, čímž se nejen ušetří čas, ale zároveň se chutě v zálivce dokonale prolnou.

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Ingredience na 6 porcí

  • 1 kelímek řeckého jogurtu (250 g)
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 6 menších cuket pokrájených podélně
  • 6 menších žlutých dýní pokrájených na plátky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvá posekaná petrželka

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Smíchejte prvních 5 ingrediencí spolu se dvěma lžícemi oleje. Tímto Vám vznikl přeliv, který můžete dát stranou. Pokud ho připravujete předem, dejte ho do lednice.

2

Zeleninu rozložte na plechy, potřete zbývajícím olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na nastavení gril při teplotě 250 °C. Pokud máte gril, zeleninu opečte rovnou na něm. (V obou případech by tepelná úprava měla trvat kolem deseti minut.)

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem
3

Zeleninu přeskládejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s přelivem.

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Zdroj: gourmandeinthekitchen.com

Hodnocení a komentáře

Tom Kren

Tom Kren

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře