Linecké kostičky s ořechy a medem

Kdysi jsem si v jednom místním pekařství kupovala výborné trojúhelníčky s oříšky. A nedávno mě napadlo, zkusit něco podobného doma. A jelikož se blíží Vánoce, pojala jsem to jako cukroví. Tohle cukroví má ale jednu nevýhodu – je silně návykové a mizí rychlostí blesku

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Linecké těsto
  • 210 g špaldové mouky hladké 
  • 140 g změklého másla
  • 70 g cukru 
  • 2 žloutky
  • kůru z 1 bio citronu
  • 1 lžíci vanilkového extraktu (nebo 2 lžíce vanilkového cukru)
  Ořechová směs
  • 250 g nasekaných ořechů – poměr si zvolte dle libosti, já 
  • dala 100 g vlašských, 100 g lískových a 50 g mandlí
  • hrst ovesných vloček
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • (semínka si také klidně zvolte jak a jaké chcete)
  • 5 – 6 lžic tekutého medu 
  Na dokončení
  • trochu rozpuštěné čokolády – cca 50 g

Postup

1
Linecké těsto: Mouku smíchejte spolu se změklým máslem, cukrem, vanilkovým extraktem/cukrem, žloutky a nastrouhanou kúrou z citronu. Při strouhání dejte pozor, ať nastrouháte jen žlutou část. Dejte na půlhodinky do ledničky a mezitím si připravte oříškovou směs.
2
Ořechová směs: Všechny ořechy nasejte nahrubo, přidejte všechny semínka a med (pokud máte tuhý nebo zcukernatělý, nejdříve ho rozpusťte, např. v mikrovlnce). Všechno pořádně promíchejte.
3
Pečení: Po půlhodince odležení vyndejte těsto z lednice a rozprostřete na pečící papír na plech. Troubu si předehřejte na 200°C. Na těsto navrstvěte směs ořechů a pořádně uhňatlejte, ať to na těstě dobře drží. Dejte péct na 20 – 30 min, dokud ořechy nezezlátnou.
4
Dokončení: Hotové nakrájené kostičky pocákejte pomocí vidličky čokoládou a máte hotovo
5
Dobrou chuť ♥
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Narozeninová Pavlova

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Švédský jablečný koláč

Ovocné kokosky

Tataráček z červené čočky

Návod na jednoduchý narozeninový včelí dort

Polévka z červené čočky

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Mrkvový koláč

Avgolemono – řecká citrónová polévka