Penne s houbami a pancettou

Penne s houbami a pancettou

Ingredience na 2 porce

  • strouhaný tvrdý sýr např. gran moravia
  • chilli paprička
  • pár lístků bazalky
  • čerstvé žampióny
  • 250 g italské pancetty
  • italské krátké těstoviny 
  • pasírovaná rajčata 500 ml 
  • sůl
  • pepř
  • extrapanenský olivový olej 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Na olivovém oleji (cca 3 lžíce) osmahněte pancettu a očištěné houby nakrájené na menší kousky. Přidejte chilli papričku, trochu osolte a opepřete.

2

Potom přidejte rajčata, čerstvou bazalku a nechte omáčku bublat tak 30 min.

3

Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Do vroucí vody dejte vařit těstoviny.

4

Těstoviny „al dente“ zceďte a smíchejte s vaší omáčkou. Nakonec podávejte posypané sýrem Gran Moravia,

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře