Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Také si rádi dáte k čaji či kávě nějakou tu dobrotu, třeba sušenku? Vyzkoušejte tyto křehké, které se dobře namáčí do čaje i skvěle chutnají ke kávě. Bonusem je zde skutečnost, že jsou bez rafinovaného cukru :).
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 4 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky soli
  • 1¼ hrnku řeckého jogurtu
  • ⅓ hrnku podmáslí
  • 30 g másla, rozpuštěného
  • ¼ hrnku medu

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

V míse promíchejte mouku s kypřícím práškem a solí.

3

V malé misce rozšlehejte jogurt a podmáslí dohladka.

4

Nalijte mokré ingredience do suchých a promíchejte do kompaktního těsta.

5

Z těsta udělejte 12 větších kuliček a pokládejte je na připravený plech.

6

V mističce promíchejte máslo s medem. Polovinou množství směsi potřete sušenky, zbytek uchovejte.

7

Pečte přibližně 25 až 30 minut nebo dozlatova. Poté vyndejte sušenky z trouby a potřete je zbývající směsí medu a másla.

8

Servírujte sušenky ideálně ještě teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvový krém

Dýňové risotto

Italský tvrdý sýr s medem

Balzamikové kuřecí se zeleninou

Nadýchané italské tiramisu

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Křupavé bramborové krokety s šunkou, sýrem a jarní cibulkou

Tikka masala (vegan)

Krémové dortíky v pomeranči

Šmakounovy štíhlé nudle s pestem a tuňákovými kuličkami

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Krémové špagety s cuketou a žampiony z jednoho hrnce