Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Také si rádi dáte k čaji či kávě nějakou tu dobrotu, třeba sušenku? Vyzkoušejte tyto křehké, které se dobře namáčí do čaje i skvěle chutnají ke kávě. Bonusem je zde skutečnost, že jsou bez rafinovaného cukru :).
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 4 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky soli
  • 1¼ hrnku řeckého jogurtu
  • ⅓ hrnku podmáslí
  • 30 g másla, rozpuštěného
  • ¼ hrnku medu

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

V míse promíchejte mouku s kypřícím práškem a solí.

3

V malé misce rozšlehejte jogurt a podmáslí dohladka.

4

Nalijte mokré ingredience do suchých a promíchejte do kompaktního těsta.

5

Z těsta udělejte 12 větších kuliček a pokládejte je na připravený plech.

6

V mističce promíchejte máslo s medem. Polovinou množství směsi potřete sušenky, zbytek uchovejte.

7

Pečte přibližně 25 až 30 minut nebo dozlatova. Poté vyndejte sušenky z trouby a potřete je zbývající směsí medu a másla.

8

Servírujte sušenky ideálně ještě teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Borůvkové řezy

Plněné zapečené jablíčko s bílkovým sněhem

Plněné koblížky z vláčného bramborového těsta

Sušenky z ovesných vloček s dia marmeládou

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Vepřová panenka s pečenými batáty a brokolicí

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

Pizza šneci z listového těsta

Květák pečený vcelku v pikantní jogurtové marinádě

Čokoládové řezy s marcipánem

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem