Meruňkový džem s meduňkou – bez chemie

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,2 kg vypeckovaných meruněk
  • 2 limety
  • svazek meduňky
  • 12g pektinu
  • cca 400g cukru
  • 150ml vody

Postup

1

Ovoce prohřejte a prošťouchejte v hrnci spolu s 150ml vody, limetkovou šťávou a s částí cukru (druhou část budete potřebovat na smíchání s pektinem), pokud možno zanechte ve směsi znatelné kousky meruněk. Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a po pár minutách přisypte do hrnce.

2

Přiveďte k varu a povařte asi 3min.

3

Vmíchejte nasekanou meduňku a plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou.

4

Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý banánový dort se žloutkovým krémem a šlehačkou

Nádherný čokoládový koláč Bounty se dvěma druhy čokolády

Domácí ředkvičková pomazánka

Celozrnné karobové muffiny

Malinové pokušení ( drink )

Okurková raita s mátou

Kedlubnový salát s vejcem

Kulajda

Špaldovo pohankové perníčky

Mandlové kuličky (bez mouky)

Domácí perníčky pro pejsky

Chapati – indická placka