Meruňkový džem s meduňkou – bez chemie

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,2 kg vypeckovaných meruněk
  • 2 limety
  • svazek meduňky
  • 12g pektinu
  • cca 400g cukru
  • 150ml vody

Postup

1

Ovoce prohřejte a prošťouchejte v hrnci spolu s 150ml vody, limetkovou šťávou a s částí cukru (druhou část budete potřebovat na smíchání s pektinem), pokud možno zanechte ve směsi znatelné kousky meruněk. Zbylou část cukru smíchejte s pektinem a po pár minutách přisypte do hrnce.

2

Přiveďte k varu a povařte asi 3min.

3

Vmíchejte nasekanou meduňku a plňte do umytých sklenic vypláchnutých vroucí vodou.

4

Zavíčkujte, otočte dnem vzhůru na čtvrt hodiny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Celozrnná palačinka plněná uzeným lososem a řeřichou

Preclíky s burákovým máslem a čokoládou

Polévka z fazolí mungo

Pájovi masové koule

Paštika z krůtích jater

Domácí pečené chipsy s bylinkami

Maliny v bezinkovém želé

Borůvkovo-citronová limonáda

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Narozeninový tiramisu dort pro děti