fbpx

Italský čokoládový salám bez másla (bez pečení)

Kdo má rád čokoládu nechť zbystří. Máme zde vyzkoušený, italský recept na tento výtečný čokoládový dezert. Velké plus tohoto receptu je to, že se obejde bez másla či jiného ztuženého tuku. Nemusí se navíc péct a jeho příprava je velmi snadná. 🙂

Tento recept jsme s nadšením vyzkoušeli. Jelikož čokoládu máme moc rádi, tak se setkal s obrovským úspěchem. Kdo vyzkouší, neprohloupí. 🙂

recept na Italský čokoládový salám bez másla (bez pečení)

Ingredience

  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g kakaového prášku
  • 3 žloutky
  • 100 g hořké čokolády
  • 20 ml mléka
  • 250 g sušenek (např. máslové sušenky, BeBe sušenky aj.)
  • 2 slazené kávy (cca 60 ml)

(Pro děti nebo těhotné maminky můžeme nahradit Carem.)

  • 30 ml Marsala (můžete nahradit např. griotkou, rumem aj.)
  • nasekané ořechy na zdobení (není povinné)

Postup

Krok 1 Začneme tím, že si na jemno nasekáme sušenky a čokoládu.

Krok 2 Do velké mísy dáme žloutky a cukr, které mícháme, dokud nám nevznikne nadýchaná pěna.

s2

Krok 3 Nyní přidáme kakaový prášek a vše opět důkladně promícháme.

s3

Krok 4 V tomto kroku přidáme nasekané čokoládové lupínky společně s mlékem. Na první pohled se vám může zdát, že je těsto příliš suché, nevěšte však hlavu, další krok to vyřeší.

s4

Krok 5 Nyní přidáme sušenky společně s oslazenou kávou a Marsalou. Vše důkladně promícháme. Mícháme, dokud nám nevznikne celistvé, pevné těsto.

s6

Krok 6 Nyní hmotu přeneseme na pergamenový papír o rozměrech 40cm x 40cm a vytvoříme tvar válečku. Ten necháme zabalený v pergamenovém papíře.

s7

Krok 7 Nyní dáme do lednice a necháme tuhnout po  dobu minimálně 12 hodin. Před podáváním můžeme roládu obalit nasekanými lískovými oříšky. Dobrou chuť!

s8

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda hořká čokoláda kakao káva sušenky Vegetariánské

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře