Cizrnové placky se zeleninovou směsí

Tyto cizrnové placky se chutí podobají bramboráčkům, skvěle si je vychutnáte se zeleninovou nebo jinou směsí či samotné.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na placky

  • 200 g instantní cizrnové mouky
  • 50g  bramborového škrobu
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 500 ml rostlinného mléka
  • 250 ml vody

Na zeleninovou směs

  • 1 cibule
  • trocha řepkového oleje
  • 1 cuketa
  • 1 balení mražené zeleniny dle chuti (použila jsem mexickou směs: mrkev, paprika, lusky, fazole, …)
  • 1 plechovka fazolí
  • rajčatový protlak
  • lžíce třtinového cukru
  • oblíbené koření

Postup

1

Suché ingredience na placky smícháme, přidáme mléko a postupně doředíme vodou, kterou přiléváme po troškách, vymícháme hladké těsto a necháme 5 minut odstát. Případně ještě doředíme vodou. Placky smažíme nejlépe na palačinkovači z obou stran do zlatova. Můžete je však smažit i ve vyšší pánvi pomazané trochou oleje.

2

Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji osmažíme do zlatova. Poté přidáme nakrájenou cuketu a mraženou zeleninu, okořeníme oblíbenou kořenící směsí (momentálně u mě vede Bobíkovo koření a jejich směs Evina vášeň). Podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme fazole a protlak, případně dosladíme lžící třtinového cukru (pokud je protlak moc kyselý). Necháme chvíli probublat, případně dochutíme kořením.

3

Poznámka

Z daného množství cizrnové mouky (200 g = polovina běžného balení, které koupíte ve zdravé výživě) vytvoříte 12 středních placek, což vystačí na 4 běžné porce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Smetanové kuře v kukuřičné strouhance

Kynuté bochánky s tvarohovo-smetanovou náplní

Vláčné banánové sušenky s kousky čokolády

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Fitness muffiny s rebarborou

Video: Veganské a zdravé mac’n’cheese z dýně s pečenými rajčátky

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Svěží letní melounové nanuky s kokosovým mlékem a kiwi

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Žitná pizza s mletým masem