Originální sýrový předkrm s červeným vínem ve tvaru ananasu
Nádherně vypadající předkrm, který lahodí nejen očím. 🙂 Můžete si jej připravit přímo s vaší oblíbenou pomazánkou. My pro vás máme delikátní sýrovou pomazánku s jarní cibulkou, čedarem a červeným vínem.

Ingredience
- 2 balíčky smetanového sýru (ideální je sýr philadelphia, 1 bal po 125g) nebo gervais, lučina
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
- 6 lžic portského vína
- špetka kajenského pepře
- 1/4 šálku na jemno nasekané jarní cibulky
- 2 šálky mandlí
- větvičky rozmarýnu
Postup
Krok 1
Začneme tím, že si smetanové sýry vyšleháme dohladka.
Krok 2
Následně přidáme portské víno s kajenským pepřem. Poté opět vyšleháme dohladka.
Krok 3
Nyní přidáme nastrouhaný čedar s nasekanou cibulkou a vše zamícháme tak, aby se nám jednotlivé suroviny spojily.
Krok 4
Takto připravenou pomazánku si zabalíme buď do fólie nebo pergamenu a minimálně na hodinu nechám odpočívat v lednici.
Krok 5
Poté co vytáhneme pomazánku z lednice, vytvarujeme si z ní tvar ananasu.
Krok 6
Nyní začneme se zdobením. Začínáme směrem od spodní částí k horní.
Krok 7
Pokud máme nazdobeno, přidáme větvičky rozmarýnu, abychom vytvořili vzhled ananasu a máme hotovo. Podáváme např. s tousty či sušenkami a zároveň byste neměli zapomenout na sklenku vína 🙂
Mohlo by vás zajímat:
mandle originální recepty rozmarýn sýr Vegetariánské
Zdroj: bakedbree.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře