Míchaná vejce po francouzsku

Kdo z vás nezbožňuje míchaný vajíčka k snídani? My teda jo a už leta slýchám, jak skvělý jsou připravený ve vodní lázni, se smetanou. Kuchařka slavné Julie Child v knihovně mi nedala spát a tenhle francouzskej recept jsem musela vyzkoušet. Resumé: pokud to čas dovolí, na pánvi už se vejce připravovat nebudou

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1 velká lžíce másla
  • 1 lžíce smetany ke šlehání (30% a víc)
  • Špetka soli a čerstvě mletýho pepře
  • Hrstka čerstvě nasekaný pažitky

Postup

1

Nejdřív si připravíme vodní lázeň tak, že do hrnce nalejeme vodu, asi 3cm od dna a dáme ji hřát.

2

Na hrnec položíme mísu, ve které necháme rozpustit lžíci másla a potřeme jím i její stěny. Mísu vyjmeme, rozklepneme do ní vejce, přidáme smetanu, sůl a metličkou chvilku šleháme, aby se vše krásně spojilo.

3

Pak misku vrátíme zpět na hrnec a při mírném plameni mícháme směs vajec a smetany, dokud nezhoustne a není krásně krémová.

4

Celé to trvá asi 15-17 minut. Když je konzistence podle vašich představ, sundáme mísu opět z hrnce, do vajec vmícháme hrst nasekaný pažitky, trochu čerstvě namletýho pepře a můžeme servírovat!

Poznámka

Nejlépe chutnají s křupavou francouzskou bagetou, dobrým sýrem a trochou řeřichy. Bon Apetit!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Pečené makové růže z kynutého těsta

Zelené kuřecí kari

Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Dýňové tortilly s květákovo špenátovým pyré a fazolemi

Celozrnné karobové muffiny

Řepná pomazánka

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Mangová zmrzlina

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Cookie v hrníčku