fbpx

Měkké bochánky se sýrem a vypečenou slaninou na plech

Snadná a rychlá dobrota z croissantového, nebo listového těsta jsou nevěřitelná dobrota! Přidejte kuřecí maso a máte hlavní chod, přidejte vejce a máte luxusní snídani.   

  • Čas přípravy: 10 minut
  • Čas pečení: 12 minut
Měkké sušenky se sýrem a slaninou

Ingredience

  • 300 g (2 balíčky) croissantového, nebo listového těsta
  • sýr nakrájený na plátky (Můžete použít jakýkoliv, který máte rádi. Např. eidam, goudu nebo čedar.)
  • 300 g osmažené nebo vyuzené slaniny
  • mouka na vyválení

 

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte pečicí plech. Lehce si pomoučete pracovní plochu.

2

Rozválejte jeden balík těsta a vyložte ho na plech. Na těsto vyskládejte plátky sýra. Na sýr vyskládejte plátky osmažené slaniny.

3

Rozválejte druhou polovinu těsta a nakrájejte ho na čtverce, aby se lépe pokládalo. Těsto postupně položte na slaninu a zakryjte tak celý plech. Čtverce vyskládejte těsně vedle sebe, aby nevytekl sýr.

4

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 12 – 15 minut, dokud povrch těsta není nahnědlý.

5

Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout. Nakrájejte na kousky (můžete využít předkrájených linek z velkých čtverců, aby se lépe krájelo) a podávejte.

6

Těsto pomažte olivovým olejem či česnekovým máslem.

7

Slaninu a sýr můžete nahradit něčím jiným nebo přidat nějakou ingredienci pro ozvláštnění.

8

S kousky masa se ze sušenek stane oběd, s vejci vydatná snídaně.

9

Zkuste např. tyto kombinace: špenát a sýr, šunka a sýr, cibule a žampiony.

Mohlo by vás zajímat:
slanina snadné recepty snídaně sýr

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře