Měkké bochánky se sýrem a vypečenou slaninou na plech
Snadná a rychlá dobrota z croissantového, nebo listového těsta jsou nevěřitelná dobrota! Přidejte kuřecí maso a máte hlavní chod, přidejte vejce a máte luxusní snídani.
Čas přípravy: 10 minut
Čas pečení: 12 minut
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
300 g (2 balíčky) croissantového, nebo listového těsta
sýr nakrájený na plátky (Můžete použít jakýkoliv, který máte rádi. Např. eidam, goudu nebo čedar.)
300 g osmažené nebo vyuzené slaniny
mouka na vyválení
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte pečicí plech. Lehce si pomoučete pracovní plochu.
2
Rozválejte jeden balík těsta a vyložte ho na plech. Na těsto vyskládejte plátky sýra. Na sýr vyskládejte plátky osmažené slaniny.
3
Rozválejte druhou polovinu těsta a nakrájejte ho na čtverce, aby se lépe pokládalo. Těsto postupně položte na slaninu a zakryjte tak celý plech. Čtverce vyskládejte těsně vedle sebe, aby nevytekl sýr.
4
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 12 – 15 minut, dokud povrch těsta není nahnědlý.
5
Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout. Nakrájejte na kousky (můžete využít předkrájených linek z velkých čtverců, aby se lépe krájelo) a podávejte.
6
Těsto pomažte olivovým olejem či česnekovým máslem.
7
Slaninu a sýr můžete nahradit něčím jiným nebo přidat nějakou ingredienci pro ozvláštnění.
8
S kousky masa se ze sušenek stane oběd, s vejci vydatná snídaně.
9
Zkuste např. tyto kombinace: špenát a sýr, šunka a sýr, cibule a žampiony.