Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Upečte si rychlé a velmi jemné máslové sušenky s příjemnou vůní vanilky. Tyto cukrovinky lze využít i k vánočnímu pečení, jsou tak akorát do pusy a dlouho vydrží dobré 🙂
  • Doba přípravy: 45 minut + čas na chlazení
  • Porce: cca 36 kusů

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. V misce promíchejte mouku, škrob a sůl.
  2. V druhé misce rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Poté přilijte vanilkový extrakt. Přisypte moučný mix a promíchejte, dokud se vše nespojí. Zakryjte potravinovou folií a vložte mísu do lednice na hodinu až dvě.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C a dva plechy vyložte pečícím papírem.
  4. Z těsta tvarujte větší kuličky, přibližně 2,5 cm v průměru a skládejte je na plech s většími mezerami mezi sebou.
  5. Pečte přibližně 10 až 14 minut nebo dozlatova.
  6. Plechy vložte na rošt a nechte přibližně 5 minut chladnout. Poté posypejte vršky sušenek moučkovým cukrem.
  7. Sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě klidně i několik týdnů.

Videorecept

 

Ingredience

  • 195 g hladké mouky
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • 30 g moučkového cukru
  • 230 g másla, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Obalení

  • 60 g moučkového cukru
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé zelné placičky

Kuře na pomerančích s brusinkami

Brokolicové placičky s quinou a mozzarellou

Krevetové kari s kokosovým mlékem

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Vanilkové cupcakes s máslovým krémem

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Kuře na citrusech

Tahini „brownies“

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Tvarohové koláčky s chilli a limetkami