Italské steakové rolky se špenátem

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ks steaku z falešné svíčkové o tloušťce 1,5-2 cm
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • kousek másla
  • tři hrsti baby špenátu
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 2 středně velké cibule
  • tři hrsti nadrobno nasekaných žampionů
  • 150 g plátků sýra Provolone ( lze nahradit i jiným druhem jemného sýra, například jemný čedar apod. )
  • polníček + olivový olej + med + troška studené vody + šťáva z citronu ( z přísad smícháme  dresink,kterým následně ochutíme polníček či jiný druh salátu )
  • pečivo

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Poté si mezi dvěma kousky folie rozklepeme co nejvíc na tenko steaky, tak aby se maso samozřejmě nikde neprotrhlo,ale zároveň bylo dostatečně tenké a křehké. Z obou stran maso osolíme a opepříme. Nyní si na pánvi ,která může do trouby ,dozlatova opečeme cibuli. Přidáme žampiony a až změknou přihodíme prolisovaný česnek a baby špenát. Po třech minutách ochutíme pepřem a solí. Část si dáme stranou k servírování. A zbytek navrstvíme rovnoměrně na rozklepané steaky ,tak aby od okrajů zbyl vždy cca centimetr bez náplně. Poté poklademe plátkovým sýrem. Nyní už jen zabalíme jako klasickou rolku.

2

Zpevníme několika špejlemi a mezi nimi nakrájíme na 3cm kousky,které zprudka opečeme z každé strany na pánvi s rozehřátým máslem.

3

Poté dáme dopéct do trouby , po dobu cca 5-7 minut, podle velikosti rolek a tloušťky masa. Servírujeme ihned se zbylou žampionovou směsí a salátkem z polníčku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

7 receptů s kuřecím masem

Hovězí ,,po burgundsku“

Vánoční perníčky

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Avokádová pomazánka s restovanou červenou cibulí a sýrem feta do 15 minut

Játrová omáčka

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Nepečené kuličky z mandlového másla s polevou z bílé čokolády

Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Penne s lososem a smetanou

Lahodný cheesecake pro jednoho – z mikrovlnky!