Marocké mleté maso s kuskusem

Marocké mleté maso s kuskusem

Ingredience na 2 porce

  • olej
  • 1 cibule
  • 250 g mletého masa (nejlépe jehněčího, popř. hovězího)
  • 2 větší nastrouhané mrkve
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • půl lžičky zázvoru
  • 2 špetky skořice
  • 1 lžička oregána + sušené máty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 šálek kuskusu
  • sůl + pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nakrájejte cibuli a osmahněte na trošce oleje, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mleté maso a nechte ho zhnědnout.

2

Mezitím si smíchejte koření. Když je maso hnědé, přisypte koření a promíchejte. Přidejte rajský protlak, plechovku rajčat a najemno nastrouhanou mrkev. Podlijte trochou vody (nebo lépe vývaru, jestli máte) a nechte 10–15 minut probublávat.

3

Dochuťte solí a pepřem.

4

Kuskus osolte a opepřete. Zalijte horkou vodou a nechte ji vstřebat. Množství vody záleží na výrobci – zkontrolujte tedy návod na sáčku/krabičce.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Pro začátečníky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře