Ve velké misce smíchejte mouku, sodu, kypřící prášek a sůl. Prozatím dejte bokem.
V druhé misce smíchejte máslo s hrnkem a půl cukru a vyšlehejte do pěny. Přidejte vanilku, vejce a dobře promíchejte.
Přesypte moučnou směs do mokrých ingrediencí a vypracujte haldké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte aspoň na hodinu do lednice.
Na pečící papír udělejte kolečka z čokoládové pomazánky (jedno kolečko ze dvou lžiček), dejte na pevný podklad a poté do mrazáku.
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte 2 plechy pečícím papírem, do malé misky nasypte zbývající polovinu hrnku cukru a vyndejte z mrazáku nutellová kolečka.
Z lednice vyndejte těsto, ze kterého ukrajujte přibližně 2 lžičky hmoty. Tvarujte z nich kolečka o přibližném průměru 2,5 cm. Poté položte jedno kolečko na podložku, vložte na něj kolečko nutelly a přikryjte druhým kolečkem těsta. Utěsněte okraje a sušenku lehce oválejte v cukru. Skládejte hotové sušenky na plech s většími rozestupy mezi sebou.
Pečte přibližně 9 až 11 minut, nebo dokud okraje nezačnou hnědnout.
Nechte sušenky kompletně vychadnout na roštu a poté skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu max. 5 dní.