Nejprve si předehřejte troubu na 220°C a nastavte na horní gril. Připravte si plech pokrytý pečícím papírem, to aby se tousty nepřipálily, to by byla škoda. Tousty rozložte na pracovní plochu nebo prkénko, na každý dejte cca 1-2 lžičky pesta, prostě takové množství aby byl toust pěkně pokrytý,ale nemusí na něm být nějak extra silná vrstva. Další vrstvu tvoří salát, záleží na Vás jaký zvolíte nebo jak je nakombinujete, pokud zvolíte římský salátek musíte ho trochu natrhat na menší kousky. Pak slijte konzervu s tuňákem a rozdělte ho na tousty ( jedna klasicky velká konzerva stačí na cca 7-8 toustů takže pokud jste jen dva a nemáte vlčí hlad jako my dneska ,tak si kupte menší velikost ). Pak nakrájejte sušená,lehce okapaná rajčata na menší kousky, na jeden toust poklaďte jedno a půl rajčátka. Olivy slijte, rozkrojte na půlku a na jeden toust dejte odhadem asi 3-4 olivy. Zas to nepřežeňte,olivy mají poměrně silnou chuť tak ať nepřebijí vše ostatní. U rajčátek si už takový pozor dávat nemusíte zvlášť pokud použijete špenát a rukolu, ty potřebují povzbudit jejich sladší chutí. Teď toust zlehka posypte solí, pepřem a zakápněte 1/2 lžičkou olivového oleje
Tousty přiklopte dalším toustíkem a dejte na plech, v troubě opékejte jen asi 4min. Jakmile bude povrch zezlátlý vyndejte a ihned podávejte, tousty rychle stydnou. To je ňamka co?? :))))