Trhanec

Ingredience na 4 porce
- 3 vejce
- 2 + 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 200 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 1 hrst sušeného ovoce – rozinky, datle atd.
- 1-2 jablka
- 1 hrst ořechů
- cukr moučka – na posypání
- skořice – na posypání
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Oddělte žloutky a bílky.
V míse utřete žloutky a cukr se solí do pěny.
Poté přidejte mléko a mouku a vše vymíchejte do hladké hmoty.
Poté si v druhé míse ušlehejte z bílků tuhý sníh.
Ten pak opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.
Na pánvi rozpusťte máslo a vlijte těsto, které posypte rozinkami nebo jiným sušeným ovocem. Hlídejte a kontrolujte, uprostřed se může rychle spálit!
Až je spodní strana nazlátlá, tak otočte a dopečte z druhé strany. Nejlepší je nechávat chvíli pod pokličkou, těsto tak lépe pracuje a rychleji je vše hotové.
Po upečení sundejte z pánve a nechte odpočinout. Na pánev dejte lžíci másla, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
Poté přidejte nakrájené jablko a ořechy, vše promíchejte a nechte chvíli změknout.
Poté přidejte na kousky natrhané těsto a vše pořádně smíchejte.
Chvíli ještě opékejte a poté můžete podávat.
Hotový trhanec posypte cukrem, skořicí nebo tím, co máte rádi. Čerstvý je nejdokonalejší!
Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské