Trhanec

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 vejce
  • 2 + 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 1 hrst sušeného ovoce – rozinky, datle atd.
  • 1-2 jablka
  • 1 hrst ořechů
  • cukr moučka – na posypání
  • skořice – na posypání

Postup

1

Oddělte žloutky a bílky.

2

V míse utřete žloutky a cukr se solí do pěny.

3

Poté přidejte mléko a mouku a vše vymíchejte do hladké hmoty.

4

Poté si v druhé míse ušlehejte z bílků tuhý sníh.

5

Ten pak opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.

6

Na pánvi rozpusťte máslo a vlijte těsto, které posypte rozinkami nebo jiným sušeným ovocem. Hlídejte a kontrolujte, uprostřed se může rychle spálit!

7

Až je spodní strana nazlátlá, tak otočte a dopečte z druhé strany. Nejlepší je nechávat chvíli pod pokličkou, těsto tak lépe pracuje a rychleji je vše hotové.

8

Po upečení sundejte z pánve a nechte odpočinout. Na pánev dejte lžíci másla, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.

9

Poté přidejte nakrájené jablko a ořechy, vše promíchejte a nechte chvíli změknout.

10

Poté přidejte na kousky natrhané těsto a vše pořádně smíchejte.

11

Chvíli ještě opékejte a poté můžete podávat.

12

Hotový trhanec posypte cukrem, skořicí nebo tím, co máte rádi. Čerstvý je nejdokonalejší!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Pletený chléb s tvarohovou náplní a sezamovými semínky

Kulajda z bešamelu

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Raw čokoládové brownies – plné proteinů a super snadné

Kuřecí prsíčka plněné cottage a rukolou

Kokosový dort s melasovým krémem a rybízem

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Grilované tofu s shiitake houbami