Nepečený kokosový dort s tvarohovým krémem

Vždy není čas či chuť na pečení a od toho tu je jednoduchý recept na nepečený kokosový dort s vláčným tvarohovým krémem a korpusem z ovesných vloček a datlí. Dort je bez rafinovaného cukru, sladkost mu dodává med a datle s jahodami. 🙂
  • Doba přípravy: 1h + čas na chlazení
  • Porce: menší kulatý dort

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek datlí, vypeckovaných
  • 1 lžíce kakaa

Krém

  • 500 g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 lžíce medu
  • 200 strouhaného kokosu/kokosového másla
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 10 ks jahod, očištěných a rozmixovaných na pyré
  • kokosové plátky na ozdobení

Postup

1

Zalijte datle horkou vodou a nechte je odpočinout a nasát vodu.

2

Mezitím vložte do mixéru vločky a rozmixujte je najemno.

3

Vločky vsypte do misky a mixéru rozmixujte datle s částí vody, ve které se namáčely.

4

Jakmile jsou mandle rozmixované, přidejte k nim vločky, kakao a ještě chvilku mixujte tak, aby vzniklo těsto.

5

Pokud by těsto bylo stále drolivé, přilijte trochu vody a ještě propracujte rukama do správně konzistence. Poté už jej natlačte na dno dortové formy a dejte do lednice vychladnout.

6

Na krém si připravte kokosové máslo. Můžete je koupit, či si jej vyrobit podle návodu, který je také našich stránkách.

7

Tvaroh dobře promíchejte s medem a vanilkovým extraktem. Poté přilijte rozpuštěné kokosové máslo a promíchejte.

8

Polovinu množství krému nalijte do dortové formy na korpus a zahlaďte. Do druhé poloviny vmíchejte jahody rozmixované na pyré.

9

Jahodový krém opatrně vlijte na první vrstvu a opět zarovnejte.

10

Dort vložte do lednice, ideálně přes noc. Můžete jej vložit i do mrazáku na 3 hodiny a poté nechat přibližně 10 minut v pokojové teplotě před podáváním.

11

Dort vyjměte z lednice, ozdobte kokosovými plátky a servírujte. Vždy dort nakrájejte na díly a zbytek vložte ihned zpět do lednice. Kokosové máslo totiž taje již při 25 °C a dort by mohl ztratit tvar.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Rychlá a oblíbená „Bounty“ roláda bez pečení

Hříšně lahodná srdíčka plněná arašídovým krémem

Křupavé zelné placičky

Borůvkový cheesecake

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Brokolicova ryza

Video: Překrásné trojvrstvé citronové řezy s vlašskými ořechy a čokoládou

Špenátový krém s uzeným lososem

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Špagety s mušlemi srdcovkami