Korpus
Krém
Zalijte datle horkou vodou a nechte je odpočinout a nasát vodu.
Mezitím vložte do mixéru vločky a rozmixujte je najemno.
Vločky vsypte do misky a mixéru rozmixujte datle s částí vody, ve které se namáčely.
Jakmile jsou mandle rozmixované, přidejte k nim vločky, kakao a ještě chvilku mixujte tak, aby vzniklo těsto.
Pokud by těsto bylo stále drolivé, přilijte trochu vody a ještě propracujte rukama do správně konzistence. Poté už jej natlačte na dno dortové formy a dejte do lednice vychladnout.
Na krém si připravte kokosové máslo. Můžete je koupit, či si jej vyrobit podle návodu, který je také našich stránkách.
Tvaroh dobře promíchejte s medem a vanilkovým extraktem. Poté přilijte rozpuštěné kokosové máslo a promíchejte.
Polovinu množství krému nalijte do dortové formy na korpus a zahlaďte. Do druhé poloviny vmíchejte jahody rozmixované na pyré.
Jahodový krém opatrně vlijte na první vrstvu a opět zarovnejte.
Dort vložte do lednice, ideálně přes noc. Můžete jej vložit i do mrazáku na 3 hodiny a poté nechat přibližně 10 minut v pokojové teplotě před podáváním.
Dort vyjměte z lednice, ozdobte kokosovými plátky a servírujte. Vždy dort nakrájejte na díly a zbytek vložte ihned zpět do lednice. Kokosové máslo totiž taje již při 25 °C a dort by mohl ztratit tvar.