Celozrnná žemlovka s tvarohem

Když se mi do rukou dostala letní jablíčka, měla jsem hned jasno, co s nimi musím udělat. Už dlouho jsme neměli sladký oběd a žemlovka se v tomto případě nabízela sama. To bych, ale nebyla já, kdybych si ji přeci jen trochu neupravila. I upravená verze klasického jídla však slavila úspěch a všichni jsme se olizovali.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 12 plátků celozrnného toastového chleba
  • 650 g letních jablek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g hrozinek
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 3 lžíce medu + cca půl lžíce na pokapání
  • 3 vejce
  • 100 ml kokosového mléka (může být jakékoliv rostlinné nebo i kravské)
  • 2 lžíce kokosu
  • 3 plátky másla
  • 2 lžičky skořice

Postup

1

Nejprve si oloupeme jablka a nastrouháme si je na hrubém stuhadle. Posypeme skořicí, přidáme dvě lžíce strouhaného kokosu a promícháme. V jedné míse si smícháme tvaroh s jedním vejcem a jednou lžící medu. V druhé míse si rozšleháme dvě vejce, kokosové mléko a dvě lžíce medu. V této směsi pak obalíme toastové plátky chleba.

2

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a na spodek dáme tři obalené plátky toastového chleba, poté přidáme polovinu tvarohové směsi, polovinu množství jablek se skořicí a kokosem a pak pokračujeme toastovým chlebem, tvarohem a jablky. Navrch pak poklademe poslední obalené plátky toastového chleba. Pokapeme trochou medu a navrch dáme tři plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut.

3

Necháme mírně zchladnout, nakrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat hrstkou ořechů a hrozinek.

Poznámka

Inspirace: http://fitrecepty.info/recept/369/celozrnna-zemlovka/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rolovaný makový chlebíček

Zdravé okurkové závitky s hummusem a rajčatovou omáčkou

Celozrnné špaldové bagetky

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s marcipánem

Thajské zelené kuřecí kari

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda

Hovězí ,,po burgundsku“

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

Bezlepkové sušenky s čokoládovými kousky a třešněmi