Crumble s rebarborou, jahodami a meruňkami

Crumble je velice variabilní, je výborný teplý, ale i studený, ovoce také můžete použít takřka jakékoliv. A i tu drobenku si můžete upravit k obrazu svému. Já si nejvíc oblíbila kombinaci ořechů a vloček. Na pohled ne moc pěkný, ale o to lepší je crumble na chuť :)

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na ovocný základ:
  • rebarboru
  • jahody
  • meruňky
  • hrst meduňky
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce amaretta nebo jiného likéru (pokud nemáte, nevadí)
  • 5 lžic třtinového cukru
ovoce dejte kolik je libo, já dala
  • 5 větších řapíků rebarbory
  • 6 meruněk
  • cca 10 – 15 jahod
Na drobenku:
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 – 120 g špaldové hladké mouky
  • 3 lžíce třinového cukru
  • 100 – 120 g změklého másla

Postup

1
Postup je velice snadný, ovoce očistěte, rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. K pokrájenému ovoci dejte cca 5 lžic třtinového cukru (pokud máte radši sladší, dejte víc, rebarbora je hodně kyselá), nasekanou meduňku a 2 lžíce vanilkového extraktu, případně i likéru. Promíchejte a dejte do zapékací misky, pekáčku nebo jednoporcových zapékacích mističek vymazaných máslem.
2
Na drobenku smíchejte změklé máslo s vločkami, moukou, nasekanými ořechy a 2 lžícemi cukru (opět pokud máte radši sladší, množství cukru si upravte dle libosti). Dejte vrstvu drobenky na ovoce a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 st na cca 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Poznámka

Podávat můžete jen tak, s kopečkem zmrzliny a nebo třeba šlehačkou. Tip: k ovoci můžete přidat např. trošku skořice, kardamomu nebo třeba ovocného likéru.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Skořicové sušenky s muškátovým oříškem

Famózní bramborová koprovka

Video: Nápadité skořicové minitrdelníky z toustového chlebu plněné voňavými jablky

Jahodové smoothie

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Krémová květáková polévka

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Honzovy buchty

Veganské wafle bez cukru s tofu jablečným krémem

Těstoviny s kuřecími kousky, parmazánem a petrželkou

Tvarohová bábovka

Jednoduché špagety s rajčátky a tofu