fbpx

Crumble s rebarborou, jahodami a meruňkami

Crumble je velice variabilní, je výborný teplý, ale i studený, ovoce také můžete použít takřka jakékoliv. A i tu drobenku si můžete upravit k obrazu svému. Já si nejvíc oblíbila kombinaci ořechů a vloček. Na pohled ne moc pěkný, ale o to lepší je crumble na chuť :)

Crumble s rebarborou, jahodami a meruňkami

Ingredience na 8 porcí

Na ovocný základ:

  • rebarboru
  • jahody
  • meruňky
  • hrst meduňky
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžíce amaretta nebo jiného likéru (pokud nemáte, nevadí)
  • 5 lžic třtinového cukru

ovoce dejte kolik je libo, já dala

  • 5 větších řapíků rebarbory
  • 6 meruněk
  • cca 10 – 15 jahod

Na drobenku:

  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 – 120 g špaldové hladké mouky
  • 3 lžíce třinového cukru
  • 100 – 120 g změklého másla

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Postup je velice snadný, ovoce očistěte, rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. K pokrájenému ovoci dejte cca 5 lžic třtinového cukru (pokud máte radši sladší, dejte víc, rebarbora je hodně kyselá), nasekanou meduňku a 2 lžíce vanilkového extraktu, případně i likéru. Promíchejte a dejte do zapékací misky, pekáčku nebo jednoporcových zapékacích mističek vymazaných máslem.

2

Na drobenku smíchejte změklé máslo s vločkami, moukou, nasekanými ořechy a 2 lžícemi cukru (opět pokud máte radši sladší, množství cukru si upravte dle libosti). Dejte vrstvu drobenky na ovoce a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 st na cca 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Poznámka

Podávat můžete jen tak, s kopečkem zmrzliny a nebo třeba šlehačkou. Tip: k ovoci můžete přidat např. trošku skořice, kardamomu nebo třeba ovocného likéru.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře