Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu
Jedna z nejlepších sezónních sladkostí, kterou jsme jedli. Korpus je úžasně vláčný, drobenka příjemně křupe a poleva z javorového sirupu vám až vyrazí dech. Máte přebytky dýňového pyré? Využijte je v tomto receptu.

Ingredience
Korpus
- ½ hrnku změklého másla
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1½ hrnku dýňového pyré
- 3 velká vejce
- 2½ hrnku hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- ½ lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice + mletého zázvoru
- špetka mletého muškátového oříšku a hřebíčku
Zdobení
- ⅓ hrnku hladké mouky
- ⅓ hrnku krupicového cukru
- ⅓ hrnku třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Poleva
- 4 lžíce másla
- 1¼ hrnku moučkového cukru
- 1 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 23 x 33 cm vymažte lehce olejem.
Korpus: Rozšlehejte máslo s třtinovým cukrem, dýňovým pyré a vejci do pěny. Přidejte mouku, kypřící prášek, sůl a koření. Vše dobře promíchejte a vlijte do připravené formy.
Drobenka: Smíchejte mouku, oba cukry, skořici a rozpuštěné máslo. Promíchejte tak, aby vznikly menší a větší kousky těsta a nasypte je na korpus. Dejte formu do trouby a pečte přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude bez drobečků.
Poleva: Rozpusťte máslo v rendlíku a za stálého míchání jej nechte lehce zhnědnout. Odstavte z plotny. V míse smíchejte cukr, vanilku a javorový sirup. Vše promíchejte a za stálého míchání přilijte zhnědlé máslo. Promíchejte a polevou ozdobte vychladlý korpus.
Mohlo by vás zajímat:
dýně originální recepty pečení řezy rychlé recepty sladké recepty snadné recepty Dezerty
Zdroj: therecipecritic.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře