fbpx

Nadýchané dýňové řezy se skořicí a polevou z javorového sirupu

Jedna z nejlepších sezónních sladkostí, kterou jsme jedli. Korpus je úžasně vláčný, drobenka příjemně křupe a poleva z javorového sirupu vám až vyrazí dech. Máte přebytky dýňového pyré? Využijte je v tomto receptu.

Recept na dýňové řezy s polevou

Ingredience

Korpus

  • ½ hrnku změklého másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1½ hrnku dýňového pyré
  • 3 velká vejce
  • 2½ hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice + mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku a hřebíčku

Zdobení

  • ⅓ hrnku hladké mouky
  • ⅓ hrnku krupicového cukru
  • ⅓ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Poleva

  • 4 lžíce másla
  • 1¼ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 23 x 33 cm vymažte lehce olejem.

2

Korpus: Rozšlehejte máslo s třtinovým cukrem, dýňovým pyré a vejci do pěny. Přidejte mouku, kypřící prášek, sůl a koření. Vše dobře promíchejte a vlijte do připravené formy.

3

Drobenka: Smíchejte mouku, oba cukry, skořici a rozpuštěné máslo. Promíchejte tak, aby vznikly menší a větší kousky těsta a nasypte je na korpus. Dejte formu do trouby a pečte přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude bez drobečků.

4

Poleva: Rozpusťte máslo v rendlíku a za stálého míchání jej nechte lehce zhnědnout. Odstavte z plotny. V míse smíchejte cukr, vanilku a javorový sirup. Vše promíchejte a za stálého míchání přilijte zhnědlé máslo. Promíchejte a polevou ozdobte vychladlý korpus.

Mohlo by vás zajímat:
dýně originální recepty pečení řezy rychlé recepty sladké recepty snadné recepty Dezerty

Zdroj: therecipecritic.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře