Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Lívanečky jsou skvělé v tom, že jsou rychlé, dobré a můžete si na ně dá zrovna to, na co máte v tu chvíli chuť. U nás jsou oblíbené lívanečky s ovocem všeho druhu a zakysanou smetanou. Klasické lívanečky se mi, ale dělat nechtěly, tak jsem zkusila variantu s jáhlovými vločkami a jogurtem. Byl to moc dobrý výběr, protože jsem je ani nestačila dělat, jak rychle mizely.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g bílého jogurtu
  • 60 g špaldové mouky
  • 55 g jáhlových vloček
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička rozpuštěného másla
  • borůvky
  • zakysaná smetana

Postup

1
V míse smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a rozpuštěným máslem. Těsto nechte asi 20 minut odpočinout, jeho konzistence zhoustne a bude pomalu stékat ze lžíce.
2
V lívanečníku či na pánvi vytřené máslem opékejte lívance dozlatova. Podávejte posypané borůvkami a se zakysanou smetanou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Nepečené proteinové tyčinky na styl banana bread připravené za 10 minut

Kokosové kostky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Sněhový koláč

Pórková pomazánka se sýrem a jablky

Pletence s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Šampiňóny s chilli hermelínom

Polévka z medvědího česneku s bramborem

Vláčné dýňové cupcakes s čokoládovým mascarpone

Datlové kuličky