Jahodoví šneci s krémovou citronovou polevou

Uvnitř této vláčné dobroty je jemná jahodovo-skořicová náplň a na povrchu se roztéká krémová citronová poleva. Nádherně svěží sladkost.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 3 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce droždí
  • 1/4 hrnku cukru krystal
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku vody
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku změklého másla

Náplň

  • 600 g jahod v plechovce
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky cukru krystal

Citronová poleva

  • 110 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
  • 3 polévkové lžíce změklého másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 8 lžic mléka
  • 8 lžic smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce citronové kůry (z 1 citronu)
  • 1 lžička vanilky (můžete nahradit vanilkovým extraktem nebo vanilkovým cukrem)

 

Postup

1

Nejprve udělejte těsto: do rendlíku na mírném ohni nalijte mléko a máslo. Míchejte, dokud máslo není rozpuštěné, poté odstavte. Nechte vychladnout do vlažné teploty.

2

Ve velké míse smíchejte 2 a 1/4 hrnku mouky, droždí, cukr a sůl. Velmi důkladně promíchejte.

3

Přidejte vejce, vodu a míchejte, než se vše spojí. Vlijte směs mléka a másla, přidejte 1 hrnek mouky. Míchejte, dokud není těsto zcela hladké. Těsto pak nechte na 10 minut odpočinout.

4

Na lehce pomoučeném povrchu vyválejte těsto, aby bylo asi 1 cm tlusté (doporučený rozměr je 20 cm x 40 cm). Těsto rovnoměrně potřete jahodovou směsí.

5

V malé míse smíchejte skořici a cukr a směsí posypte jahody.

6

Vezměte plát těsta za delší stranu a srolujte do rolády.

7

Nakrájejte na 9 – 12 pruhů širokých tak, jak chcete mít tlusté rolky. Poskládejte na vymazaný plech, zakryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

8

Předehřejte troubu na 190°C. Pečte 30 minut dozlatova.

9

Na polevu: smíchejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr. Přidejte mléko a smetanu, vanilku, citronovou šťávu, citronovou kůru a důkladně promíchejte. Polevu nalijte na teplé rolky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Domácí čokoládové müsli

Cizrna v pikantní rebarborovo – mrkvové omáčce

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Zeleninová polévka s červenou čočkou a quinoi

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Hovězí ,,po burgundsku“

Nadýchané piškotové řezy s bohatou vrstvou našlehané želatiny

Linecké s marmeládou aneb slepované

Penne al sugo freddo

Beetburger – veganský řepný burger s guacamole