Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Hledáte nějaký jednoduchý a rychlý recept na lehčí a zdravější oběd? Vyzkoušejte tuto zapečenou zeleninu. Stačí vše jen smíchat, zapéct a může se prostírat. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 ks hlávkového zelí, uvařeného doměkka a nakrájeného na kousky
  • 2 střední cukety, bez semínek a nakrájené na plátky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 malá cibule, nasekaná najemno
  • 1 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 hrnku parmazánu, strouhaného
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 1 1/2 hrnku strouhaného čedaru
  • černý pepř k dochucení

Postup

1
Předehřejte troubu na 180 °C a zapékací mísu o velikosti 22 x 33 cm vymažte lehce olejem.
2
Ve velké mísy rozšlehejte vejce s olejem, oregánem, petrželí a okořeňte solí a pepřem.
3
V jiné misce smíchejte mouku s kypřícím práškem. Pomalu přilijte vaječnou směs a promíchejte.
4
Do těsta dále vsypte cibuli, česnek, cuketu, zelí, parmazán a petržel. Těsto vlijte do do připravené zapékací mísy a vložte do trouby.
5
Pečte přibližně 20 minut, poté posypejte čedarem a pečte dalších 10 až 20 minut nebo dokud se sýr zcela nerozpustí a nezačne bublat.
6
Ozdobte další petrželkou, chcete-li a servírujte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Nutelovo-amarantové kuličky

Máslo s medvědím česnekem

Trhanec

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Pomazánky z lučiny

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem

Mac no cheese – veganské bezlepkové “makarony se sýrem“

Výborný čočkový salát

Raňajková fitness placka

Pagáčky i pro vegany