Banáno-čokoládová bábovka

Nádherně vláčná bábovka bez másla a oleje (kromě trochy na vytření plechu). Zůstane vláčná díky banánům a jablečné šťávě.

Banáno-čokoládová bábovka

Ingredience na 10 porcí

  • 3 banány
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku jablečné šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce (rozmíchané)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 hrnek nasekané čokolády
  • 1 lžíce oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Předehřejte si troubu na 180 stupňů a vytřete si pečicí dózu na chleba olejem.

2

Vidličkou rozmačkejte banány, přidejte cukr a důkladně promíchejte. Přidejte šťávu, vanilkový extrakt a vejce. Šlehejte dohladka.

3

Vmíchejte mouku, kakao, sodu a sůl. Na závěr přidejte čokoládové lupínky, důkladně promíchejte a vlijte do připravené dózy.

4

Pečte v troubě přibližně 30 minut.

Poznámka

Vršek můžete posypat strouhanou čokoládou

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: www.jocooks.com

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře