Potřebujeme:
Den předem si namočte fazole (můžete použít i jiné, pokud by vám tyto nevyhovovaly). Druhý den z nich vodu slijte, dejte fazole do hrnce, přidejte 1 bobkový list a nové koření, osolte a zalijte vodou. Uvařte do měkka. (Můžete samozřejmě použít i fazole v plechovce.)
Na másle zpěňte cibulku, pórek a česnek nakrájené na kousky, poté přidejte mrkev nastrouhanou na hrubo a chvíli restujte.
Přidejte pokrájená rajčata a zalijte vodou. Osolte, vhoďte bobkový list a vařte asi 10–15 minut. Po této době zeleninu rozmixujte ponorným mixérem – nezapomeňte vytáhnout bobkový list.
Vraťte na plotnu, dolijte trochu vody, aby hmota nebyla příliš hustá, nasypte těstoviny a uvařenou fazoli. Až jsou těstoviny měkké, přisypte majoránku, cukr, ocet a vmíchejte pro zjemnění mléko.
Gulášek je výborný třeba s domácí bagetkou upečenou dle tohoto receptu http://www.foodclub.cz/recept/jednoduche-celozrnne-bagetky/. Dobrou chuť.
Pokud jste masožravci a přecejen by vám zde chybělo maso, klidně přihoďte kousek uzeného. :)