Jemný koláč s ořechovou náplní a medem

Koláč, který stojí za to upéct. Ořechy skvěle vyváží sladkost koláče, takže je vše v dokonalé harmonii. Díky své jednoduchosti je koláč vhodný i pro začátečníky.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • korpus (kupovaný nebo vlastní již upečený – inspirujte se nepečeným dortem)
  • 3 vejce
  • 2 a 1/4 hrnku pekanových ořechů (můžete použít jakékoliv ořechy)
  • 1 a 2/3 hrnku tmavého kukuřičného sirupu (můžete použít jakýkoliv sirup, např. javorový či třtinový)
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1/3 hrnku medu
  • 6 polévkových lžic změklého másla
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu (vyzkoušejte náš domácí)

 

Postup

1

Přichystejte si kupovaný nebo již upečený korpus. Kupovaný ohřejte v troubě, pokud máte upečený, nechte jej lehce vychladnout.

2

Dejte ořechy do mixeru a mixujte jen chvíli – aby byly ořechy nahrubo nasekané. Pokud nemáte mixer nebo ho nechcete použít, dejte ořechy do plastového sáčku a válečkem na těsto nebo palicí ořechy rozbijte na kousky.

3

Ve velké míse smíchejte vejce, sirup, cukr, med, máslo a vanilkový extrakt.

4

Přidejte ořechy a promíchejte, aby bylo vše spojené. Směs pak nalijte na korpus.

5

Vložte do trouby a při 180 °C pečte 25 – 30 minut nebo dokud není náplň upečená.

6

Vyjměte z trouby a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý karamelový dezert s božskou chutí

Salát se sušenými rajčaty, kroupami a malinovou zálivkou

Sladký chléb s ovocem, ořechy a lněnými semínky

Italská pizza

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Krásné ořechové vánoční cukroví „Sněhové koule“

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Italský koktejl spritz

Mrkvový dort

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Guláš

Fitness nepečený kokosový dort s banány