Švédský jablečný koláč

Tento koláč je jak peřinka a je oboustranný. To znamená, že je vlastně z obou stran stejný. Jablíčka můžou nahradit i hrušky, nebo co je vám libo. A ta skořice! - Ta prohřeje, raz dva.

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 3 velká jablka
  • 250 g másla v pokojové teplotě
  • 250 g hladké mouky (nebo 240 g špaldové)
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžíce skořice (nebo dle chuti – ale opatrně!)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • mléko dle hustoty těsta

Postup

1

Nejprve si oloupeme jablíčka, která zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a vymažeme strany. Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Polovinu jablíček vyskládáme do formy.

3

Cukr smícháme se skořicí, poté přidáme máslo a začneme šlehat. Postupně přidáváme vejce po vejci. A nakonec mouku s práškem do pečiva. Já jsem přidala si 50 ml mléka, abych těsto umíchala. Záleží na mouce.

4

Těsto rozprostřeme do formy na jablíčka. Na těsto příjde druhá polovina nakrájených jablíček. A jde se péct.

5

Pečeme asi hodinu, přibližně po 50 minutách snížíme teplotu na 150°C, aby se koláč propekl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní Raffaello krém z kondenzovaného mléka a bílé čokolády

VIDEORECEPT: Toast z pánve

Video: Lahodné nutellové tiramisu s vanilkou

Celozrnný slunečnicový chléb

Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Jednoduché a rychlé trojhránky z tvarohového těsta

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy

Pomerančovo-karamelový dort s celozrnnou moukou

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty