fbpx

Švédský jablečný koláč

Tento koláč je jak peřinka a je oboustranný. To znamená, že je vlastně z obou stran stejný. Jablíčka můžou nahradit i hrušky, nebo co je vám libo. A ta skořice! - Ta prohřeje, raz dva.

Švédský jablečný koláč

Ingredience na 8 porcí

  • cca 3 velká jablka
  • 250 g másla v pokojové teplotě
  • 250 g hladké mouky (nebo 240 g špaldové)
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžíce skořice (nebo dle chuti – ale opatrně!)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • mléko dle hustoty těsta

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve si oloupeme jablíčka, která zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a vymažeme strany. Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Polovinu jablíček vyskládáme do formy.

3

Cukr smícháme se skořicí, poté přidáme máslo a začneme šlehat. Postupně přidáváme vejce po vejci. A nakonec mouku s práškem do pečiva. Já jsem přidala si 50 ml mléka, abych těsto umíchala. Záleží na mouce.

4

Těsto rozprostřeme do formy na jablíčka. Na těsto příjde druhá polovina nakrájených jablíček. A jde se péct.

5

Pečeme asi hodinu, přibližně po 50 minutách snížíme teplotu na 150°C, aby se koláč propekl.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře