Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem

Opravdu expresní a zdravý oběd pro každého.  Lehce pikantní a krásně voňavý. Vhodné pro sportovce nebo i ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 středně velký květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • špetka soli

Postup

1

Květák v celku vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte květák, dokud nezačne měknout, ale nesmí být úplně uvařený. Nechte jej okapat, popřípadě jej osušte.

2

Smíchejte olivový olej se rozdrceným stroužkem česneku a touto směsí celý květák potřete. Pokud chcete použít i další koření, přidejte jej teď. Poté jej posypte parmezánem a mletou paprikou.

3

Předehřejte si troubu na 180 °C, květák položte na plech (popř. dortovou formu) vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova přibližně 50 až 60 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Vynikající krtkův dort na plech

Focaccia

Letní salát s avokádem a malinovým dresinkem

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Švestková povidla

Mrkvánky s povidly, které si zamilujete

Punčová kolečka

Špenátové brambory

Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Kuře pečené na rajčatech