Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem
Opravdu expresní a zdravý oběd pro každého. Lehce pikantní a krásně voňavý. Vhodné pro sportovce nebo i ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo.

Ingredience
- 1 středně velký květák
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžička červené mleté papriky
- špetka soli
Postup
Květák v celku vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte květák, dokud nezačne měknout, ale nesmí být úplně uvařený. Nechte jej okapat, popřípadě jej osušte.
Smíchejte olivový olej se rozdrceným stroužkem česneku a touto směsí celý květák potřete. Pokud chcete použít i další koření, přidejte jej teď. Poté jej posypte parmezánem a mletou paprikou.
Předehřejte si troubu na 180 °C, květák položte na plech (popř. dortovou formu) vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova přibližně 50 až 60 minut.
Mohlo by vás zajímat:
česnek parmezán pečení Recepty s květákem rychlé recepty snadné recepty Fitness a zdravé
Zdroj: everydaydishes.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře