fbpx

Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem

Opravdu expresní a zdravý oběd pro každého.  Lehce pikantní a krásně voňavý. Vhodné pro sportovce nebo i ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo.

Recept na pečený květák s parmezánem

Ingredience

  • 1 středně velký květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • špetka soli

Postup

1

Květák v celku vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte květák, dokud nezačne měknout, ale nesmí být úplně uvařený. Nechte jej okapat, popřípadě jej osušte.

2

Smíchejte olivový olej se rozdrceným stroužkem česneku a touto směsí celý květák potřete. Pokud chcete použít i další koření, přidejte jej teď. Poté jej posypte parmezánem a mletou paprikou.

3

Předehřejte si troubu na 180 °C, květák položte na plech (popř. dortovou formu) vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova přibližně 50 až 60 minut.

Mohlo by vás zajímat:
česnek parmezán pečení Recepty s květákem rychlé recepty snadné recepty Fitness a zdravé

Zdroj: everydaydishes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře