Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Koláč opravdu intenzivní chuti – s karamelovým salkem a restovanými banány. Listové těsto vše skvěle doplní a navíc díky němu nezabere příprava koláče moc času. Je skvělý ke kávě se smetanou :).
  • Doba přípravy: 1 h 15 minut
  • Porce: 6
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 522, Sacharidy: 57.4 g, Bílkoviny: 7.8 g, Tuk: 28.7 g, Vláknina: 1.2 g

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 g listového těsta
  • plechovka karamelového salka
  • 5 malých banánů, oloupaných a nakrájených podélně na poloviny
  • máslo
  • mletá skořice
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 125 ml smetany ke šlehání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na kruh o dva cm větší než je průměr vaší formy (ideální je okolo 23 cm).

3

Dva centimetry od okraje vyznačte nožem lehce hranici a vložte těsto do formy tak, aby okraje kopírovaly okraje formy. Rozprostřete 4 lžíce karamelového salka na dno.

4

Rozpusťte trochu másla na pánvi, přisypte skořici a přidejte nakrájené banány a restujte 2 minuty. Poté je obraťte a ještě minutku restujte. Poté je vyndejte a naaranžujte je na střed koláče. Posypejte třtinovým cukrem. Okraje a povrch koláče potřete rozšlehaným vejce.

5

Pečte přibližně 30 až 40 minut nebo dozlatova. Smetanu lehce vyšlehejte dojemna, poté přidejte zbytek karamelu a vyšlehejte do tuha. Servírujte s upečeným koláčem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Sezamové sušenky s brusinkami

Čokoládovo- cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Bezlepkové linecké s mákem a povidly

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek

Nebezpečně rychlé tiramisu