Ingredience do klasické dortové formy o průměru 22–24 cm:
Troubu si předehřejeme na 160 °C, ořechy nahrubo posekáme a nasucho opražíme na pánvi (cca 3minuty).
V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, koření a sůl. V jiné míse zase olej, cukr, vejce, vanilkový extrakt a nastrouhanou cuketu. Pak smícháme obě směsi dohromady a přidáme ořechy.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a dáme péct do trouby, pečeme minimálně půl hodiny a poté zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové.
Když je špejle čistá (bez těsta), buchtu vyndáme a necháme deset minut chladnou ve formě. Vyjmeme z formy a necháme dochladnout na mřížce. Až je úplně chladný, můžeme ještě polít čokoládou/čokoládovou polevou nebo už jen servírujeme. Musím říct, že vlhkost buchty dokonale podporuje čokoládovou chuť, budete v sedmém nebi. :))))