Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance
Skvělý recept, ve kterém hlavní roli hraje dýně. Společně s podmáslím a kořením vytvoříte báječně voňavé těsto a poté i krásně nadýchaný lívanec, který se bude rozplývat na jazyku. Udělejte si radost a rozmazlete se tímto sezónním receptem. 🙂

Potřebujeme
- 1 1/2 hrnku podmáslí
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 velké vejce
- 1 1/2 lžíce oleje
- 2 hrnku hladké mouky
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky soli
Postup
V míse smíchejte podmáslí, pyré, vejce a olej.
V druhé misce promíchejte mouku s cukrem, kypřícím práškem, jedlou sodou, skořicí, zázvorem a solí.
Vlijte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na každý lívanec použijte přibližně 1/4 hrnku těsta. Z každé strany opékejte dohněda a skládejte na talíř.
Něco navíc: Každý lívanec můžete ještě obalit v troše rozpuštěného másla a poté v krupicovém cukru.
Mohlo by vás zajímat:
dýně originální recepty podmáslí rychlé recepty sladké recepty snadné recepty
Zdroj: therecipecritic.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře