fbpx

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance

Skvělý recept, ve kterém hlavní roli hraje dýně. Společně s podmáslím a kořením vytvoříte báječně voňavé těsto a poté i krásně nadýchaný lívanec, který se bude rozplývat na jazyku. Udělejte si radost a rozmazlete se tímto sezónním receptem. 🙂

Recept na podmáslovo-dýňové lívance

Potřebujeme

  • 1 1/2 hrnku podmáslí
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 velké vejce
  • 1 1/2 lžíce oleje
  • 2 hrnku hladké mouky
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky soli

Postup

1

V míse smíchejte podmáslí, pyré, vejce a olej.

2

V druhé misce promíchejte mouku s cukrem, kypřícím práškem, jedlou sodou, skořicí, zázvorem a solí.

3

Vlijte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte.

4

Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na každý lívanec použijte přibližně 1/4 hrnku těsta. Z každé strany opékejte dohněda a skládejte na talíř.

5

Něco navíc: Každý lívanec můžete ještě obalit v troše rozpuštěného másla a poté v krupicovém cukru.

Mohlo by vás zajímat:
dýně originální recepty podmáslí rychlé recepty sladké recepty snadné recepty

Zdroj: therecipecritic.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře