Polentový koláč s rajčaty, mozzarelou a bazalkou

Pokud jde o polentu tak je to u nás v rodině půl na půl. Polovina rodiny ji má ráda a polovina ji prostě nemusí. Zkusila jsem ji tedy využít trochu jinak, a to ve formě základu slaného koláče. Výsledek byl pro mě uspokojivý, protože ji druhá polovina rodiny tedy vzala na milost. Na koláč si pak může každý dát, co má rád u nás je to jednoznačně kombinace rajčat, mozzarely a bazalky.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 
  • 300 ml vývaru
  • 100 g instantní polenty
  • 1 vejce
  • hrst bazalky a oregána
  • 3 rajčata
  • 1 balení mozzarely
  • sůl
  • pepř
  • bazalka na dozdobení

Postup

1
Vývar si nalijeme do hrnce a zahřejeme do varu. Poté do něj vsypeme polentu a vaříme cca 2 minuty. Polentu osolíme opepříme a zamícháme do ní nasekanou bazalku a oregáno. Nakonec vmícháme vejce.
2
Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a polentovou směs do ní nalijeme. Na polentovou směs pak poklademe na kolečka nakrájená rajčata a mozzarelu a navrch posypeme bazalkou.
3
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme. Můžeme podávat teplé (v této podobě je koláč výborný, ale hůře s jednotlivými kousky manipuluje) nebo i studené.

Poznámka

Inspirace: http://fitrecepty.info/recept/374/zapecena-polenta-s-mozzarelou-a-rajcaty/
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bylinkový kuřecí steak s brokolicovou „rýží“

Panna cotta s lesním ovocem

Maková torta

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Famózní svačinka :-)

Banánové cookies s burákovým máslem

Míša dort

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Křupavé čínské tofu s lilkem

Dýňový chlebíček

Cuketový quiche s kozím sýrem

Rychlé tofu nuggets s japonským curry