Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Tyto efektní řezy stojí za to vyzkoušet. Zvládne je i ten, který není příliš zběhlý v pečení, jelikož zde použije již připravené listové těsto. Ideální zákusek pro maminky na mateřské a obecně pro všechny, kteří nechtějí nebo nemohou trávit příliš času v kuchyni. Když jsem je upekla u nás, všichni se oblizovali a za chvíli nebyl na talíři jediný kousek. Můžete použít i jinačí ovoce, například třešně jsou také velmi dobré.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: pro 4 – 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g listového těsta

Krém

  • 2 kg tvarohu
  • 90 g smetany
  • 100 g moučkového cukru

Jahody

  • 500 g jahod
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 sáček želatiny v prášku

Postup

1

Listové těsto rozválejte na plát o velikosti 20 x 30 cm a upečte jej. Smíchejte na kousky nakrájené jahody s cukrem a za stálého míchání je rozmačkejte a nechte rozpustit cukr. Směs odstavte z plotny a nechte lehce vychladnout. Poté do ní vmíchejte připravenou želatinu dle instrukcí na sáčku.

2

Smíchejte tvaroh s cukrem a smetanou do hladké směsi. Vychladlý plát těsta napulte a první půlku natřete tvarohem. Poté do něj udělejte lžící malé důlky.

3

Do každé jamky nalijte trochu jahodového želé a zbytek rozetřete po povrchu.

4

Přiklopte druhým plátem těsta, jemně přimáčkněte a dejte do lednice zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Likér z ledových kaštanů

6 receptů na zdravé zeleninové chipsy

Bezlepkové makové muffiny

Müsli tyčinky se švestkami a mákem

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Bezlepkový mrkvový chléb

Video: Zebra dort – jednoduchá bábovka trochu netradičně

Tvarohové lievance

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Madlenky

Křupavé bramborové kuličky se slaninou a sýrem

Fazolová kyselica