Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

Jednoduché muffiny, které zvládne i ten nejméně nadaný kuchař :). Vše vlastně jen smícháte a za chvíli už si pochutnáte na ještě teplých muffinech. Velkou výhodou je, že obsahují pouze cukr přirozeně se vyskytující v jablkách a díky špaldové mouce jsou o kapku zdravější. Kombinace jablek, skořice a vlašských ořechů mě snad nikdy neomrzí. Upečte si ke snídani nebo svačině tyto muffiny. Díky jablkům jsou přirozeně sladké a vláčné. Navíc jejich příprava vám zabere jen malou chvilku.
  • Doba přípravy: 1 h

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 menší jablka
  • 2 vejce
  • 4 lžíce másla (můžete použít i ghí)
  • 2 hrsti vlašských ořechů, nasekaných
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 100 ml mléka
  • 3 lžičky skořice
  • 1 lžíce prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)

IMG_3317-850x567

Postup

1
Jablka nastrouhejte část najemno a část nahrubo. Smíchejte s vejci, nasekanými ořechy, mlékem a rozpuštěným máslem.
2
Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
3
Hotovým těstem naplňte muffinové košíčky a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami

Matcha dort

Kuře na citrónech a tymiánu

Čokoládový dort Ferrero

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem

Vánoční levandulové sušenky

Karbanátky z červené řepy

Penne all´arrabbiata

Losos s květákovou kaší

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky