Tenké domácí hranolky z trouby

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4–5 středních brambor
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • sůl + pepř
  • (podle vlastní chuti můžete ochutit např. česnek smíchaný s trochou oleje + parmazán, česnek s rozmarýnem/bylinkami, chilli + paprika)

Postup

1

Pokud používáte nové brambory, stačí omýt kartáčkem. Pokud máte starší (nebo protože prostě jen chcete), brambory oloupejte. Pak je nakrájejte na půl centimetrové plátky. Ty potom na hranolky. (Nebo použijte vašeho šikovného robota na krájení hranolek.)

2

Hranolky osušte papírovou utěrkou a nechte krátce! na vzduchu oschnout. Nenechávejte moc dlouho, nebo zhnědnou. Připravte si plech s pečicím papírem.

3

Hranolky nasypte na plech, zakápněte olejem a rukama opatrně promíchejte, aby olej pokryl všechny hranolky. Osolte a opepřete.

4

Dejte do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 7–10 minut. Pak vyndejte, hranolky obraťte a pečte dalších cca 7 minut, nebo dokud nebudou mít vámi požadovanou barvu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z červené čočky

Smetanový dort se sušenkami ala stracciatella

Video: 4 jednoduché večeře z jednoho plechu

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Smetanové penne

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Omeleta s avokádem, mozarellou a fetou

Nejlepší pečené brambory

Sladké vánoční rolky plněné ořechovou směsí

Čokoládové muffiny

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady