Ingredience na 2 porce

  • 4–5 středních brambor
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • sůl + pepř
  • (podle vlastní chuti můžete ochutit např. česnek smíchaný s trochou oleje + parmazán, česnek s rozmarýnem/bylinkami, chilli + paprika) 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Pokud používáte nové brambory, stačí omýt kartáčkem. Pokud máte starší (nebo protože prostě jen chcete), brambory oloupejte. Pak je nakrájejte na půl centimetrové plátky. Ty potom na hranolky. (Nebo použijte vašeho šikovného robota na krájení hranolek.)

2

Hranolky osušte papírovou utěrkou a nechte krátce! na vzduchu oschnout. Nenechávejte moc dlouho, nebo zhnědnou. Připravte si plech s pečicím papírem.

3

Hranolky nasypte na plech, zakápněte olejem a rukama opatrně promíchejte, aby olej pokryl všechny hranolky. Osolte a opepřete.

4

Dejte do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 7–10 minut. Pak vyndejte, hranolky obraťte a pečte dalších cca 7 minut, nebo dokud nebudou mít vámi požadovanou barvu.

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře