Tenké domácí hranolky z trouby

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4–5 středních brambor
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • sůl + pepř
  • (podle vlastní chuti můžete ochutit např. česnek smíchaný s trochou oleje + parmazán, česnek s rozmarýnem/bylinkami, chilli + paprika)

Postup

1

Pokud používáte nové brambory, stačí omýt kartáčkem. Pokud máte starší (nebo protože prostě jen chcete), brambory oloupejte. Pak je nakrájejte na půl centimetrové plátky. Ty potom na hranolky. (Nebo použijte vašeho šikovného robota na krájení hranolek.)

2

Hranolky osušte papírovou utěrkou a nechte krátce! na vzduchu oschnout. Nenechávejte moc dlouho, nebo zhnědnou. Připravte si plech s pečicím papírem.

3

Hranolky nasypte na plech, zakápněte olejem a rukama opatrně promíchejte, aby olej pokryl všechny hranolky. Osolte a opepřete.

4

Dejte do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 7–10 minut. Pak vyndejte, hranolky obraťte a pečte dalších cca 7 minut, nebo dokud nebudou mít vámi požadovanou barvu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepková pizza margherita

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Malinovo-mandlový cheesecake

Brokolicovo špenátová polévka s česnekovými krutony

Medová kuřecí křidélka s rýžovými nudlemi

Bezová šťáva

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Kokosové kloboučky od leničky

Těstoviny se špenátem

Nepečený kokosový „cheesecake“