Tenké domácí hranolky z trouby

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4–5 středních brambor
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • sůl + pepř
  • (podle vlastní chuti můžete ochutit např. česnek smíchaný s trochou oleje + parmazán, česnek s rozmarýnem/bylinkami, chilli + paprika)

Postup

1

Pokud používáte nové brambory, stačí omýt kartáčkem. Pokud máte starší (nebo protože prostě jen chcete), brambory oloupejte. Pak je nakrájejte na půl centimetrové plátky. Ty potom na hranolky. (Nebo použijte vašeho šikovného robota na krájení hranolek.)

2

Hranolky osušte papírovou utěrkou a nechte krátce! na vzduchu oschnout. Nenechávejte moc dlouho, nebo zhnědnou. Připravte si plech s pečicím papírem.

3

Hranolky nasypte na plech, zakápněte olejem a rukama opatrně promíchejte, aby olej pokryl všechny hranolky. Osolte a opepřete.

4

Dejte do předehřáté trouby na 210 °C a pečte 7–10 minut. Pak vyndejte, hranolky obraťte a pečte dalších cca 7 minut, nebo dokud nebudou mít vámi požadovanou barvu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené sajgonky (jarní závitky)

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Tvarohová torta s orechovo-mrkvovým cestom

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta + Videorecept

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Piňa colada

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem