Jablečný chléb s rumovými brusinkami

Jablečný chlebík si obvykle dávám k snídani namazaný arašídovým máslem a marmeládou. Moc dobrý je ale i samotný :) Dobrou chuť...

Janny's Gluten Free Bakery

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 jablka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 200 g samokypřící bezlepkové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • lžíce skořice
  • špetka soli
  • hrst sušených brusinek namočených v rumu
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup

1

Jablka nastrouháme na hrubo, přidáme k nim vejce, med, jogurt, olej a brusinky i s rumem ve kterém se máčely, vše promícháme.

2

Přimícháme mouku smíchanou se sodou, práškem do pečiva, solí, skořicí a ořechy, promícháme.

3

Těstem naplníme vymazanou formu a pečeme na 170° asi 40 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Nadýchané domácí donuty bez smažení

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Snadné domácí čatní z nedozrálých rajčat

Rýžové nudle se zeleninou

Rychlé dýňové dortíky s vanilkovým krémem

Svěží salát z bulguru

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga

Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Dýňový chléb