fbpx

Skořicový trhací chléb

Tohle je naprosto báječná voňavá a snadná lahůdka, kterou můžete upéct v srnčím hřbetu, ale použít by šla i menší forma na bábovku. Parádní ke snídani s čajem nebo pokud potřebujete upéct něco sladkého a doma toho moc nemáte. Nebudete se divit, pokud hned budete muset upéct další. 🙂 Přečtěte si, pokochejte se fotkami a jděte si upéct sladké pro radost.

sko

Ingredience na 8 porcí

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 a 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 60 gramů másla
  • 1/3 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, cukr, kvasnice a sůl. V kastrůlku nahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte vodu a vanilkový extrakt. Kvasnice můžete nejprve aktivovat. Je to pojistka, jak Vám těsto zaručeně vykyne. Rozmíchejte je ve 3 lžících teplé vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát, dokud směs nezačne trochu pěnit.

IMG_0974
2

Přilijte mléčnou směs a vejce a promíchejte směs. Přidejte další 3/4 hrnku mouky a míchejte asi 2 minuty. Směs bude lepkavá. Těsto dejte do vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu vykynout.

3

Připravte základ pro náplň. Smíchejte cukr, skořici a oříšek. Rozehřejte máslo. Začněte pracovat s těstem. Prohněťte do něj další dvě lžíce mouky a nechte 5 minut odpočinout.

IMG_0985
4

Těsto vyválejte, rozetřete na něj rozpuštěné máslo a posypte skořicovou směsí. Nakrájejte těsto do pruhů, ty naklaďte na sebe a překrojte na čtverečky.

5503472051_53cfff4dcd_z
5

Naskládejte do formy a nechte dalších 30 – 45 minut odpočinout. Pečte 30 – 35 minut na 180 °C.

IMG_1047

Mohlo by vás zajímat:
chléb pečení skořice sladké recepty Dezerty

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře