Domácí rýmovníkový sirup

Sychravé počasí, nedostatek vitamínů, únava. I tak by se dal popsat podzim. Často vás v tomto ročním období trápí rýma, kašel, bolesti hlavy nebo chřipka? Vyrobte si domácí čaj z rýmovníku a nedejte nemocem šanci!

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

35 listů rýmovníku
1 bio citron
1 bio pomeranč
1 kg cukr krupice
1 l vody

Postup

1

Listy rýmovníku omyjeme vodou a vložíme do hrnce. Citron i pomeranč nakrájíme na kolečka a přidáme do hrnce.

2

Vše zalijeme jedním litrem vřelé vody a zkontrolujeme, že jsou všechny listy i citrusy zcela ponořené. Přiklopíme pokličkou a necháme minimálně 24 hodin, lépe 48 hodin, stát v pokojové teplotě.

3

Po 2 dnech citrusy pořádně vymačkáme a směs přes husté síto přecedíme do jiného hrnce. Do nálevu nasypeme cukr a postavíme na plotnu. Za občasného promíchání přivedeme k varu a pak vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni, aby se směs nevařila příliš prudce.

4

Správnou konzistenci sirupu můžeme vyzkoušet tak, že pomocí lžičky uděláme malou kapku na čistý talíř. Pokud kapka bude držet tvar, je načase sirup odstavit.

5

Ještě horký sirup naplníme do vysterilizovaných skleniček, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Rýmovníkové sirupy uchováváme nejlépe na chladném místě v temnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Švestkový koláč s lískovými ořechy

Quinoa kaše s kokosovým mlékem

Jahodovo-rebarborová zmrzlina

Brynzové pirohy

Jemná celerová pomazánka s česnekem hotová za chvíli

Tartaletky zapečené se žloutkovým krémem

Maková roláda s citronovým krémem

Plněné taštičky

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Domácí fitness kapustové chipsy s olivovým olejem a solí

Polévka z pečeného květáku

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu