
Korpus
Poleva
Předehřejte troubu na 180 °C. Olejem lehce vymažte formu o velikosti 22 x 13 cm a dno vyložte pečícím papírem.
Smíchejte mouku, kakao, sušené mléko, sůl, jedlou sodu a kypřící prášek ve velké míse.
V druhé míse rozšlehejte vajíčka, žloutek a 1 1/2 hrnku krupicového cukru. Přidejte podmáslí, olej, vanilkový extrakt, 1/2 hrnku kávy a dobře promíchejte. Poté přelejte směs do první mísy a zamíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
Těsto urovnejte do připravené formy. pečte okolo 60 až 70 minut, nebo dokud se korpus neodlepuje od stran formy a špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.
Mezitím smíchejte třtinový cukr, zbývající kávu a 2 lžíce cukru v malé míse. Cukr se musí úplně rozpustit.
Přemístěte formu s dortem na pevnou podložku a povrch dortu potřete cukrovou směsí.
Nechte úplně vychladnout a poté jej teprve vyndejte z formy.
Dejte čokoládu a vanilkový extrakt do mísy. přiveďte smetanu, sušené mléko a sůl k varu. Poté směs přelejte na čokoládu s vanilkou a nechte 5 minut stát.
Opatrně promíchejte v hladkou směs a dokud je ještě vlažná, přelijte jí dort posazený na roštu s pečícím papírem umístěným pod ním.
Ozdobte čokoládovými kuličkami a nechte dort ještě 30 minut odpočívat, než budete podávat.