Extra čokoládový dort s kávou a podmáslím

Opravdu úžasně čokoládový dort! Zapomeňte na všechny suché korpusy. Tento je úžasně vláčný díky podmáslí, které vytvoří velice jemnou chuť. Společně s čokoládovou polevou je dort pastvou pro oči i chutové pohárky.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • olej na vymazání formy
  • 1⅓ hrnku hladké mouky
  • ¾ hrnku holandského kakaa
  • ¼ hrnku sušeného mléka
  • 1 lžičky soli
  • 1 lžičky jedlé sody
  • ¾ lžičky kypřícího prášku
  • 2 velká vejce
  • 1 žloutek
  • 1½ hrnku + 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 hrnek podmáslí
  • ⅓ hrnku oleje
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ hrnku kávy
  • 2 lžíce třtinového cukru

Poleva

  • 90 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ hrnku 40% smetany
  • ¼ hrnku sušeného mléka
  • ¼ lžičky soli
  • čokoládové kuličky na dozdobení (např. Maltesers)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Olejem lehce vymažte formu o velikosti 22 x 13 cm a dno vyložte pečícím papírem.

2

Smíchejte mouku, kakao, sušené mléko, sůl, jedlou sodu a kypřící prášek ve velké míse.

3

V druhé míse rozšlehejte vajíčka, žloutek a 1 1/2 hrnku krupicového cukru. Přidejte podmáslí, olej, vanilkový extrakt, 1/2 hrnku kávy a dobře promíchejte. Poté přelejte směs do první mísy a zamíchejte jen tak, aby se vše spojilo.

4

Těsto urovnejte do připravené formy. pečte okolo 60 až 70 minut, nebo dokud se korpus neodlepuje od stran formy a špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.

5

Mezitím smíchejte třtinový cukr, zbývající kávu a 2 lžíce cukru v malé míse. Cukr se musí úplně rozpustit.

6

Přemístěte formu s dortem na pevnou podložku a povrch dortu potřete cukrovou směsí.

7

Nechte úplně vychladnout a poté jej teprve vyndejte z formy.

8

Dejte čokoládu a vanilkový extrakt do mísy. přiveďte smetanu, sušené mléko a sůl k varu. Poté směs přelejte na čokoládu s vanilkou a nechte 5 minut stát.

9

Opatrně promíchejte v hladkou směs a dokud je ještě vlažná, přelijte jí dort posazený na roštu s pečícím papírem umístěným pod ním.

10

Ozdobte čokoládovými kuličkami a nechte dort ještě 30 minut odpočívat, než budete podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Video: Luxusní mrkvový dort bez pečení s vanilkovým kešu krémem

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Domácí pomerančový sirup ze 4 ingrediencí

Masové kuličky v pikantní omáčce

Celozrné špagety s rajčaty a mozzarelou

Snadný avokádový tatarák s bagetkou

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Rychlé fazolové lusky na zázvoru

Netradiční závin s pořádnou porcí čokolády a kokosu

Domácí citronový likér