Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Pestrý oběd nejen na pohled.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Steak

  • 150 g Krůtí steak
  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvý koriandr
  • Olej
  • Sůl
  • Kaše

Kaše

  • 200 g uvařené červené řepy
  • 50 g uvařené cizrny (konzervované)
  • Olivový olej extra virgin
  • Citronová šťáva z ½ citronu
  • Sůl

Křupavá cizrna

  • 50g uvařené cizrny
  • 2 čajové lžičky oleje
  • ½ čajové lžičky mleté papriky
  • ½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
  • Špetka soli
  • Špetka sušeného česneku
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

1

Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.

2

Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.

3

Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.

4

Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.

5

Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z naklíčené sóji

Čokoládová roláda s arašídovým krémem a kousky čokolády

Odlehčený salát Coleslaw s jablkem a celerem ale bez tučné majonézy a nadýmavého zelí

Video: Bezlepkový čokoládový dort s kávovou pěnou nadýchanou jako obláček

Super jednoduchý domácí chléb

Netradiční bramborový salát s cizrnou, mandlemi a rozinkami

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí

Brokolicové placičky s quinou a mozzarellou

Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Vývar s pohankovou jíškou

Ovesné sušenky

Máslové japonské sušenky s krásným vzorem