Nepečený jahodový dort s meduňkou (bez cukru)

Lehký jako vánek. Na letní dny naprosto ideální dezert. Meduňka se s jahodami skvěle doplňuje a báječně podtrhuje chuť jahod, ale stejně tak můžete použít třeba mátu.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 – 2 balení cukrářských piškot nebo 1 balení dětských (já dávám cca
  • 1,5 bal., pokud máte rádi víc krémové, vystačíte si s 1 bal.)
  • 300 g jahod
  • 1 velká zakysaná smetana (nebo 1 zakysanka + 1 mascarpone)
  • 1 smetana ke šlehání
  • čerstvá nebo sušená meduňka
  • agávový sirup

Postup

1

Nejdříve si rozmixujte jahody. V případě, že použijete meduňku čerstvou, mixněte ji s jahodama. Rozmixované jahody smíchejte se zakysanou smetanou, přidejte ušlehanou smetanu a agávový sirup dle chuti a pořádně promíchejte. V dortové formě skládejte piškoty, na to jahodový krém a krémem to i zakončíte. Nechte minimálně přes noc odležet, by piškoty navlhly a změkly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Poctivá sekaná

Originální bábovka

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Vařená hruška s ořechy

Smažené mini koblížky z jogurtového těsta

Citronový dort se smetanovou polevou

Domácí ořechový a makový závin z křehkého těsta

Přirozeně bezlepková čokoládová roláda

Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

10 snadných dipů k chipsům, krekrům a křehkému pečivu

Italský koktejl spritz

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem