Rychlá a zdravá omeleta z květů černého bezu

Dlouho mě lákalo vyzkoušet "kosmatice". Ale nebaví mě cokoliv obalovat v těstíčku, tak jsem si recept zjednodušila na minimum a vznikla výborná zdravá omeleta.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 velkých květů černého bezu
  • 5 vajec
  • 1 lžíce pohankové mouky (Lze použít jakoukoliv podle vašich preferencí. Pro ty, co mohou lepek, klidně normální pšeničnou)
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • Pepř, sůl, špetka muškátového květu

Postup

1

Květy černého bezu neomýváme, jen oklepeme případné broučky.

2

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přímo na pánev ostříháme květy tak, aby nám zbylo co nejméně zelených stopek. Pánev necháme na velmi mírném zdroji tepla a tak dvě minuty počkáme, až květy "zhadrovatí".

3

Rozmícháme si vejce se lžící pohankové mouky a kořením a přilijeme na pánev. Ihned přikryjeme poklicí a necháme 5 minut na mírném plameni. Prostě dokud vejce neztuhnou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychle naložený pikantní květák

Domácí chléb – jako Šumava

Tvarohové knedlíčky plněné marcipánem s omáčkou z třešní

Bruselské vafle s omáčkou z lesních plodů a šlehačkou

Lilek se špenátovou ricottou

Paleo bublanina

Mléčná rýže s nektarinkami

Pečené bramborové mřížky

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Makronky se slaným karamelem

Ostružinová zmrzlina

Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou