fbpx

Rychlá a zdravá omeleta z květů černého bezu

Dlouho mě lákalo vyzkoušet "kosmatice". Ale nebaví mě cokoliv obalovat v těstíčku, tak jsem si recept zjednodušila na minimum a vznikla výborná zdravá omeleta.

Rychlá a zdravá omeleta z květů černého bezu

Ingredience na 2 porce

  • 5 velkých květů černého bezu
  • 5 vajec
  • 1 lžíce pohankové mouky (Lze použít jakoukoliv podle vašich preferencí. Pro ty, co mohou lepek, klidně normální pšeničnou)
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • Pepř, sůl, špetka muškátového květu

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Květy černého bezu neomýváme, jen oklepeme případné broučky.

2

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přímo na pánev ostříháme květy tak, aby nám zbylo co nejméně zelených stopek. Pánev necháme na velmi mírném zdroji tepla a tak dvě minuty počkáme, až květy "zhadrovatí".

3

Rozmícháme si vejce se lžící pohankové mouky a kořením a přilijeme na pánev. Ihned přikryjeme poklicí a necháme 5 minut na mírném plameni. Prostě dokud vejce neztuhnou.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře