Rychlá a zdravá omeleta z květů černého bezu
Dlouho mě lákalo vyzkoušet "kosmatice". Ale nebaví mě cokoliv obalovat v těstíčku, tak jsem si recept zjednodušila na minimum a vznikla výborná zdravá omeleta.

Ingredience na 2 porce
- 5 velkých květů černého bezu
- 5 vajec
- 1 lžíce pohankové mouky (Lze použít jakoukoliv podle vašich preferencí. Pro ty, co mohou lepek, klidně normální pšeničnou)
- 1 lžíce přepuštěného másla
- Pepř, sůl, špetka muškátového květu
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Květy černého bezu neomýváme, jen oklepeme případné broučky.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přímo na pánev ostříháme květy tak, aby nám zbylo co nejméně zelených stopek. Pánev necháme na velmi mírném zdroji tepla a tak dvě minuty počkáme, až květy "zhadrovatí".
Rozmícháme si vejce se lžící pohankové mouky a kořením a přilijeme na pánev. Ihned přikryjeme poklicí a necháme 5 minut na mírném plameni. Prostě dokud vejce neztuhnou.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře