Korpus
Krém
Zapneme troubu a nastavíme na 160°C
Ve vodní lázni rozpustíme 300 g čokolády a 250 g másla. Jakmile se vše spojí a rozpustí, dáme stranou.
Společně vyšleháme vajíčka a cukr. Jakmile je vyšleháno, přimícháme do směsi i nasekané vlašské ořechy, mouku, prášek do pečiva a krém z čokolády a másla z předchozího kroku.
Formu na pečení si vysteleme pečícím papírem, či potřeme máslem a vysypeme moukou.
Do připravené formy vlijeme čokoládovou směs, kterou jsme si připravili a dáme péct do trouby na 45 minut. Zda je korpus hotový vyzkoušíme tak, že do něj zapíchneme špejli a opět ji vytáhneme. Pokud bude suchá, je hotovo.
Korpus vyndáme z trouby necháme vychladnout.
Připravíme si krém: V menším hrnci pomalu zahříváme smetanu, do které přidáváme nalámané kousky čokolády a mícháme. Smetana se nesmí vařit. Stačí ji pouze rozehřát tak, aby se veškerá čokoláda rozpustila. Tuto čokoládovou smetanu necháme zchladnout a poté vyšleháme v krém.
Krém nalijeme na korpus a je hotovo! Dort můžeme ozdobit nasekanými ořechy, šlehačkou, nebo nasekanou čokoládou.
Nechte si chutnat!