Dýňový falafel

Mám tady dneska tip na úžasnou veganskou dobrotu! Hodí se k salátu, pečeným bramborám nebo třeba do tortill. Jde navíc o zdravou variantu, protože tento nesmažíte v oleji, jak to u běžného falafelu bývá, ale stačí ho upéct nasucho v troubě a nepřidávám ani mouku, takž je navíc bezlepkový. Pojďme na recept!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na cca 12 placiček:

  • 1 menší máslová dýně
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky drceného koriandru
  • 2 lžičky drceného římského kmínu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • lžíce citronové šťávy

Postup

1

Dýni oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostky a dáme péct s trochou olivového oleje na 180 °C na cca 20 minut. V průběhu pečení dýni obracíme, aby se nepřipekla.

2

Cizrnu, ať je z plechovky či vařená, slijeme a rozmixujeme s lžící olivového oleje. Nemusí být rozmixována úplně dohladka. Přidáme k ní pečenou dýni, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme veškeré koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu a vše zamícháme. Vzniklou hmotu dáme na hodinu chladit do lednice.

3

Z vychladlé směsi tvoříme placičky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 20 minut. V polovině pečení placičky otočíme.

4

K falafelu se hodí jogurtový dip s koriandrem nebo tahini.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový pudink

Video: Švédské masové koule v krémové omáčce s těstovinami z jednoho hrnce

Křupavé pečené brambory s rozmarýnem

Vepřové s nektarinkami

Spaghetti cacio e pepe

Letní slaninovo-cuketové bramboráky

Slaný těstovinový koláč

Grilovaná vepřová krkovička s cibulí

Guláš z masáků

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Cukety zapečené s parmazánem

Dietní špagety z cukety