Jednoduchý jahodový cheesecake

Náš jahodový cheesecake je snadný na přípravu a nevyžaduje pečení, což šetří čas i energii. Kombinace krémového sýra, tvarohu a čerstvých jahod vytváří lehký a osvěžující dezert, který je ideální pro jarní a letní dny.

Karolína

Autor

jahodovy cheesecake
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Náš jahodový cheesecake je snadný na přípravu a nevyžaduje pečení, což šetří čas i energii. Kombinace krémového sýra, tvarohu a čerstvých jahod vytváří lehký a osvěžující dezert, který je ideální pro jarní a letní dny. Jahody dodávají vitamíny a antioxidanty, zatímco tvaroh a sýr poskytují bílkoviny a vápník.

Ingredience

Na korpus:

  • 200 g sušenek (např. máslové sušenky nebo grahamové)
  • 100 g rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 500 g krémového sýra (např. mascarpone nebo Philadelphie)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 ml smetany ke šlehání

Na jahodovou vrstvu:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček želatiny (nebo želatina podle návodu na obalu)

Postup

1

Příprava korpusu:

  • Sušenky rozdrťte na jemno (například pomocí mixéru nebo válečkem na těsto) a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  • Tuto směs přitlačte na dno dortové formy (průměr cca 24 cm) vyložené pečicím papírem. Formu dejte do lednice, aby korpus ztuhl.
  •  
2

Příprava náplně:

  • Ve velké míse smíchejte krémový sýr, tvaroh, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud směs není hladká.
  • V jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha.
  • Opatrně smíchejte vyšlehanou smetanu se sýrovou směsí. Výslednou náplň rovnoměrně rozetřete na připravený korpus. Formu vraťte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny chladit.
  •  
3

Příprava jahodové vrstvy:

  • Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte je na menší kousky.
  • V menším hrnci smíchejte jahody s cukrem a citronovou šťávou. Pomalu zahřívejte, dokud jahody nezačnou pouštět šťávu.
  • Jahodovou směs rozmixujte do hladka a podle návodu na obalu připravte želatinu. Smíchejte ji s jahodovým pyré.
  • Nechte směs lehce vychladnout a poté ji rovnoměrně rozetřete na vrstvu sýrové náplně.
  •  
4

Dokončení a servírování:

  • Cheesecake vraťte do lednice a nechte chladit alespoň další 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se všechny vrstvy dobře spojily a ztuhly.
  • Před podáváním cheesecake ozdobte čerstvými jahodami nebo mátovými lístky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Black forest cupcakes

Mac no cheese – veganské bezlepkové “makarony se sýrem“

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Citronové těstoviny s bazalkou

Bezé mističky s ovocem

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou