Jednoduchý jahodový cheesecake

Náš jahodový cheesecake je snadný na přípravu a nevyžaduje pečení, což šetří čas i energii. Kombinace krémového sýra, tvarohu a čerstvých jahod vytváří lehký a osvěžující dezert, který je ideální pro jarní a letní dny.

Karolína

Autor

jahodovy cheesecake
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Náš jahodový cheesecake je snadný na přípravu a nevyžaduje pečení, což šetří čas i energii. Kombinace krémového sýra, tvarohu a čerstvých jahod vytváří lehký a osvěžující dezert, který je ideální pro jarní a letní dny. Jahody dodávají vitamíny a antioxidanty, zatímco tvaroh a sýr poskytují bílkoviny a vápník.

Ingredience

Na korpus:

  • 200 g sušenek (např. máslové sušenky nebo grahamové)
  • 100 g rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 500 g krémového sýra (např. mascarpone nebo Philadelphie)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 ml smetany ke šlehání

Na jahodovou vrstvu:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček želatiny (nebo želatina podle návodu na obalu)

Postup

1

Příprava korpusu:

  • Sušenky rozdrťte na jemno (například pomocí mixéru nebo válečkem na těsto) a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  • Tuto směs přitlačte na dno dortové formy (průměr cca 24 cm) vyložené pečicím papírem. Formu dejte do lednice, aby korpus ztuhl.
  •  
2

Příprava náplně:

  • Ve velké míse smíchejte krémový sýr, tvaroh, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud směs není hladká.
  • V jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha.
  • Opatrně smíchejte vyšlehanou smetanu se sýrovou směsí. Výslednou náplň rovnoměrně rozetřete na připravený korpus. Formu vraťte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny chladit.
  •  
3

Příprava jahodové vrstvy:

  • Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte je na menší kousky.
  • V menším hrnci smíchejte jahody s cukrem a citronovou šťávou. Pomalu zahřívejte, dokud jahody nezačnou pouštět šťávu.
  • Jahodovou směs rozmixujte do hladka a podle návodu na obalu připravte želatinu. Smíchejte ji s jahodovým pyré.
  • Nechte směs lehce vychladnout a poté ji rovnoměrně rozetřete na vrstvu sýrové náplně.
  •  
4

Dokončení a servírování:

  • Cheesecake vraťte do lednice a nechte chladit alespoň další 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se všechny vrstvy dobře spojily a ztuhly.
  • Před podáváním cheesecake ozdobte čerstvými jahodami nebo mátovými lístky.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Video: Čokoládový zrcadlový dort s pěnou z bílé čokolády a jahodovým želé uvnitř

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Jahodový páj

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Video: Těstoviny penne na 4 originální způsoby

Video: Fitness špenátové palačinky plněné cizrnou, jablkem a tahini

Matcha latté

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem