Dýňové cupcakes

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 12 ks cupcakes si připravte:

  • 1 hrnek mouky (hladká a polohrubá 1:1)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku jemně sekaných vlašských ořechů (klidně můžete vynechat)
  • (hrnek o objemu 240 ml)

Skořicový krém:

  • 400 g smetanového jogurtu nebo zakysané smetany (min. 10% tuku)
  • 230 g smetany ke šlehání nim. 33% (ideálně 40%)
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

1

Jako první bude potřeba připravit dýňové pyré, můžete i den předem. Očištěnou a nakrájenou dýni uvařte v páře do měkka, pak rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout.

2

Formu na muffinky vyložte papírovými košíčky, troubu předehřejte na 170 stupňů.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření. Dejte stranou.
Ve větší míse smíchejte dýňové pyré, cukr, olej, vejce a vanilku. Dobře prošlehejte. Přidejte prosátou mouku s kořením a promíchejte do hladkého těsta. Nakonec přisypte ořechy.
Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte péct na 22 - 25 minut. Po upečení nechte pár minut vychladnout ve formě, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku.

3

Jogurt nebo zakysanou smetanu nechte vykapat v plátnu nebo v kávovém filtru. Můžete nechat přes noc v lednici, ale stačit bude i pár hodin. Po odkapání by mělo zbýt cca 220 g. Smetanu vyšlehejte společně s cukrem a skořicí do tuha. Nejlepší zkušenosti mám se 40% smetanou od Kunína. Díky vyššímu obsahu tuku je hustá, po našlehání je krásně pevná a drží tvar.

4

Vyšlehanou smetanu opatrně vmíchejte do jogurtu. Krém pomocí zdobícího sáčku naneste na cupcakes. Můžete ozdobit ořechy nebo třeba malými dýněmi z marcipánu, když už bude ten Halloween :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Snadné lodě z listového těsta plněné cuketou a sýrem

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Cizrna v pikantní rebarborovo – mrkvové omáčce

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Těstoviny s avokádem, cherry a piniovými oříšky

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Zapékané cuketové palačinky se šunkou, klobásou a sýrem

Spaghetti al pomodoro

Cuketové rolky s kuřecím masem

Lehké kuřecí kari